NA24.no

- Det er jeg som er naken

Foto: CHRISTIAN LUTZ (AP)
Sist oppdatert:
Berlusconis bildeskandale har blitt internasjonal.

Det store samtaletemaet i Italia de siste dagene er de kontroversielle nakenbildene som ble tatt av Antonello Zappadu i Villa Certosa i Berlusconis residens på Sardinia.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

På fredag publiserte den spanske storavisen El Pais fem av en fotoserie på flere hundre som ble ulovlige å publisere i Italia, etter at Berlusconi fikk retten med på sensur.

Tidligere statsminister
Nå innrømmer den tidligere tsjekkiske statsministeren Mirek Topolánek at det er han som er naken på det mest eksplisitte av bildene El Pais trykket.

- Det er meg på bildet, sier Topoplanek, som gikk av i mars i år.

Men i forrige uke benektet den samme at det har eksistert slike bilder av han, og han beskyldte sine politiske motstandere for å stå bak alt sammen.

- Det er åpenbart en fotomontasje. På den andre siden ser jeg på det som en brutal invasjon av privatlivet. Det var en privat ferie, ble den tidligere statsministeren sitert på

- Jeg visste ikke at det europeiske valget var så viktig at sosialistene ville ta i bruk slike latterlige angrep og manipuleringer, sa Mirek Topolánek.

Varsler søksmål
Som et svar på at den spanske avisen klinte til med oppslaget har Berlusconis advokater annonsert at de vil saksøke den spanske avisen, ifølge Deutsche Welle.

Den italienske statsministeren er under etterforskning for bruk av statlige fly for privat bruk, en av dem av transport for hans gjester til festen på Sardinia. Fotografen påstår at det hver uke benyttes offisiell transport for å bringe venner, artister, dansere og TV-stjerner for statsministeren til Sardinias Costa Esmeralda-flyplass.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Fortsatt populær
Til tross for at Berlusconi er under etterforskning og at kona hans har gått lei av hans utsvevende liv, er den italienske statsministeren meget populær.

Forrige måned publiserte den venstreorienterte avisen La Repubblica en meningsmåling som anslo hans popularitet til 56 prosent. Berlusconi mener likevel at han blir behandlet urettferdig av landets medier - det til tross for at han direkte eller indirekte kontrollerer 90 prosent av Italias fjernsynskanaler.

- Slutter umiddelbart
Berlusconi meldte fredag at han vil gi seg umiddelbart dersom han blir tatt i løgn angående sitt forhold til Noemi Letizia som han beskriver som uskyldig, men som har fått mye omtale da han stilte i hennes 18-års dag. Berlusconis kone gikk offentlig ut og krevde skilsmisse på grunn av dette samtidig som hun sa at Berlusconi ikke gadd å være til stede i bursdagene til sine egne barn.

18 år gamle Noemi Letizia skal for øvrig være en av jentene på bildene, ifølge SVD.se.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere