NA24.no

- Det er kanskje frekkheten hennes mange ikke liker

Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Dette mener de gamle TV-kongene om «Ann.Kat.».

Forrige tirsdag var det kun 69.000 seere som fulgte «Ann.Kat.» på TVNorge. Til sammenligning ledet Per Ståle Lønning og Alf Tande-P. noen av Norges mest populære TV-programmer.

Lønning hadde 2,5 millioner seere med «For Galleriet» på NRK. Tande-P. samlet over to millioner seere på samme kanal.

- I et massemedium som fjernsyn må man finne fram til den hjertelige og ikke den hånlige latteren. Det er der jeg tror Anne-Kat. Hærland trår litt feil, sier Lønning til Nettavisen NA24.

- Den en ikke tåler selv, skal en ikke utsette andre for, forsetter han.

Ingen aldersforskjell

Lønning understreker at han har sans for mye av det komikeren gjør.

- Det er kanskje frekkheten hennes mange ikke liker. Da hun ble tatt for fyllekjøring gjemte hun seg og var utilgjengelig. Til sammenligning fleipet hun mye med Eli Hagen da hun kjørte den slottstrappen, fortsetter han.

Lønning har fartstid både hos NRK, TV 2, TVNorge og P4. På 1980- og 1990-tallet markert han seg som en hardtslående programleder.

- En 50-åring kan like akkurat det samme som en 20-åring. Generasjonsforskjellen er visket bort. Ungdommer og voksne kan synes at det samme er morsomt. Det må programmet ta hensyn til, sier han.

Blir provosert

En amerikansk forsker som ville følge Alf Tande-P., regnet ut at hvis en amerikansk programleder hadde så mange seere, så ville halve Amerika ha sett på TV, ifølge Dagbladet. Det er noen år siden Tande-P. var på skjermen.

- Jeg blir tvert imot provosert, enn engasjert. Man makter ikke å tilrettelegge slik at folk blir interessert. All underholdning handler om å kommunisere, sier han til Nettavisen NA24.

Tande-P. mener dagens TV-innhold i for liten grad preges av god journalistikk.

- Spør du meg, så bommer kanalene. Man må vinkle innholdet på samme måte som man gjør med tradisjonelle nyheter. Jeg har hele mitt liv vært opptatt av å få fram de gode historiene som ligger rundt om i Norge. Det er fem millioner av oss. Det kan ikke bare være kjendiser på skjermen, sier han.

Dette er forklaringen til de gode seertallene for «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» og «Tore på sporet», mener han.

(Saken fortsetter under bildet.)

Den tidligere programlederen mener det er stort sett bare aviser som tar seg nyhetsformidlingen i dag.

- TV og radio har helt glemt dette, fortsetter han.

Feil kanal

Oddvar Stenstrøm arbeidet for TV 2 i en årrekke og ledet noen av kanalens mest populære programmer. Stenstrøm, som gikk av med pensjon i mars, følger fast programmet til Anne-Kat. Hærland.

- Spørsmålet er om det hadde hatt bedre seertall dersom det hadde gått på NRK eller TV 2. Akkurat det samme skjedde med Dan Børge Akerø da han gikk fra NRK til TV 2. Han hadde mye høyere seertall på NRK. Dessuten er det ikke alle programmer som lykkes med det første, sier han.

(Saken fortsetter under bildet.)

- Når hun kjører show så spiller hun for fulle hus. Det betyr at hun begeistrer veldig mange mennesker, fortsetter han.

Bør kanskje ta farvel med Skavlan

Skuespiller Jarl Goli mener komikeren har fått for lite regi.

- Mye går på autocue. Hun har ikke den varmen og autentisiteten som trengs. Hun er frekk innenfor en trygghetssone, derfor blir det plumpt. Hun må ta lederrollen og bli tøffere. Det er ikke PR-rådgiverne og gjestene som bestemmer innholdet i programmet, sier han.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

- Kanskje hun bør finne seg ny TV-produsent. Hun har et unikt talent, så hun fortjener å bli tatt vare på. Hun er noe annet enn bare et objekt, fortsetter han.

«Anne-Kat.» blir produsert av Fredrik Skavlan-eide Monkberry.

Hva liker du best på TV? Si din mening kommentarfeltet under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere