*Nettavisen* Økonomi.

- Dette blir en sterk spiller

Foto: (1881)

Carrot Communications kjøper telekomselskap.

Opplysningen 1881s datterselskap Carrot Communications har inngått avtale med Norvestor om kjøp av Intelecom Group AS, som leverer kommunikasjonsløsninger til bedriftsmarkedet.

- Blir en sterk spiller
- Vi kjøper fordi det er en god bedrift. Vi synes det komplementerer Carrot veldig godt og dette blir en sterk spiller i segmentet som selger løsninger og produkter, sier styreleder Stig Eide Sivertsen i Carrot Communications til NA24.

Oppkjøpsfondet Norvestor kjøpte børsnoterte Intelecom for 173 millioner kroner i fjor høst, og tok selskapet av børs.

Pris ukjent
Sivertsen vil imidlertid ikke hvor mye Carrot måtte ut med for å sikre seg selskapet. Han forteller at prisen som lenge var antydet var noe Carrot synes var for høy, mens Norvestor synes var for lav.

Det kom likevel etter hvert til enighet. Utover det vil ikke Sivertsen si noe om hvilken pris som til slutt ble avtalt.

- Vi kommer ikke til å gå ut med pris nå. Det blir sikkert kjent med på ett eller annet tidspunkt, sier Eide Sivertsen.

Styrelederen forteller at de nå er mer opptatt med hva de skal gjøre fremover med sammenslåingen av selskapet samt dra ut synergiene.

Større muligheter
Administrerende direktør Andrè Jensen i Carrot Communications sier i en pressemelding at synergiene de oppnår med dette kjøpet vil gi større muligheter for det nye selskapet.

- Intelecom er en markedsleder i Norge innenfor IP telefoni og Unified Communications og Carrot er en stor aktør innen kommunikasjonsteknologi og mobile løsninger. Vi får et nytt og samlet telekomselskap som vil stå sterkt i markedet.

Fornøyd med eierskifte
Intelecom er på sin side godt fornøyd med eierskiftet.

- Dette vil styrke vår posisjon i markedet. Vi vil nå kunne tilby eksisterende og nye kunder en bredere løsningsportefølje. Markedet fokuserer i større grad på mobilitet og tjenester, og nå skal vi kapre betydelige markedsandeler, sier Eivind Hauglie-Hanssen, konsernsjef i Intelecom Group AS.

- Intelecom har hatt en god finansiell utvikling i vår eierperiode, og framstår som en meget sterk kompetansebedrift med en utmerket ledelseskultur. De underliggende verdiene i selskapet er bedre synliggjort gjennom eierskifte, og vi er trygg på at selskapet vil styrke sin posisjon hos en industriell eier, sier Henning Vold, styreleder i Intelecom Group AS.

FAKTA
Intelecom Group AS har vært i markedet i over 20 år, og leverer kommunikasjonsløsninger til bedriftsmarkedet. Selskapet omsatte i 2008 for 437 millioner kroner, og hadde en EBITDA på 40 millioner kroner.

Carrot Communication AS ble etablert i 1999, og omsatte i 2008 for 346 millioner kroner, med en normalisert EBITDA på 32 millioner kroner.

Carrot inngår som en del i Opplysningen AS konsernet. Opplysningen AS har tre store eiere; A Wilhelmsen Capital AS, Kistefos Venture Capital AS og Telenor Communications II AS.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.