NA24.no

GJESTER SKAVLAN: TV-intervjuet med Gunhild Stordalen (36) ble spilt inn mandag denne uken.
GJESTER SKAVLAN: TV-intervjuet med Gunhild Stordalen (36) ble spilt inn mandag denne uken. Foto: NRK

- Dette blir seerrekord

Sist oppdatert:
Ekspertene spår suksess for det første TV-intervjuet med Gunhild Stordalen (36).

Gunhild Stordalen forteller om sin kamp mot den alvorlige sykdommen systemisk sklerodermi på «Skavlan» fredag.

Cellegiftbehandlingen har ført til at Stordalen har mistet håret.

Les også: Her er Gunhild på Skavlan

At «Skavlan» avslutter med en så sterk historie vil utvilsomt påvirke seertallene, mener TV-ekspertene.

– Gunhild Stordalen sin kamp mot sykdommen er noe som rører svært mange, og det er mange som har fulgt situasjonen gjennom media. Det ligger an til å bli en svært god seeravslutning for Skavlan denne våren, sier Per Christian Strand Teslo i mediebyrået Carat til Nettavisen.

Sesongrekord for «Skavlan»

På tross av en middelmådig start har «Skavlan» har hatt en svært god sesong, og talkshowet må tilbake flere år for å finne en tilsvarende oppslutning.

– Vi må helt tilbake til 2011 for å finne en høyere seertall. Dette bekrefter en trend vi har sett i år hvor gode etablerte konsepter leverer knalltall på bekostning av nye produksjoner, selv om NRK kan sies å være unntaket fra denne regelen med flere seersuksesser, sier TV-ekspert Ruben Solbakk Lisøy i MEC til Nettavisen. 

– Med Gunnhild Stordalen sin tunge historie, ser jeg ikke bort fra at «Skavlan» setter seerrekord for året. Eneste utfordring må være at gjennomsnittsalderen har økt med fire år på fire år, så programmet sliter med å trekke nye og yngre seere, fortsetter han.

SPÅR SEERREKORD FOR «SKAVLAN»: TV-ekspert Ruben Solbakk Lisøy i mediebyrået MEC.

Kan bli preget av påskeferien

Det var 22. oktober i fjor Gunnhild Stordalen fikk beskjed om den alvorlige sykdommen. Lidelsen rammer huden og organer som hjerte, lunge, nyre og tarm ved at bindevevet blir stivt og hardt.

Stordalen kommer til «Skavlan» sammen med Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson, artist Mark Knopfler, og «Mrs Hughes» og «Mrs Patmore» fra «Downton Abbey».

– Det er mulig tallene for helgen blir noe preget av at påskeferien er i gang satt for mange, men det blir utvilsomt gode seertall på morgendagens sending, sier Per Christian Strand Teslo i Carat.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere