NA24.no

- Du har betalt NRK-lisens for siste gang

Øyvind Korsberg
Øyvind Korsberg Foto: FrP.
Sist oppdatert:
Frp kommer med svært dyrt valgløfte.

Frp har vært motstandere av lisensfinansieringen av NRK i lang tid, men nå går Frps Øyvind Korsberg så langt som å love at du har betalt NRK-lisensen for første gang, melder VG Nett.

Les også: - Du har betalt NRK-lisens for siste gang

Korsberg understreker at dette er et valgløfte.

- NRK driver en ny radiokanal i direkte konkurranse med P4. De er store på nett og driver med trafikk og vær og alt mulig. Det er ikke riktig at de skal være i skarp konkurranse med kommersielle aktører, sier Korsberg til avisa.

Han ønsker ikke å kutte finansieringen til NRK med en gang, men vil først avskaffe lisensen. Det vil si at staten i første omgang må ta over kostnaden på fem milliarder kroner for de 3500 ansatte i statskanalen.

Om Frp har mulighet til å få gjennom sitt valgløfte er derimot høyst uklart. Ingen av de potensielle regjeringspartnerne støtter Frp i sitt krav.

- Det blir litt virkelighetsfjernt. Finansierer man dem over statsbudsjettet som han foreslår, så er jeg redd den journalistiske friheten til NRK svekkes. Jeg har heldigvis en løsning som kan hjelpe Korsberg ut av knipen han har satt seg i her, sier Trine Skei Grande, og ønsker å innføre en egen skatt som går til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere