*Nettavisen* Økonomi.

- Ekstremt trykk mot Valla

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Valla setter nye rekorder for omtale i mediene. Se hvor mange ganger mediene har omtalte henne.

09.03.07 12:53

Medieovervåkningsbyrået Retriever har aldri opplevd lignende medietrykk mot en person, slik LO-leder Gerd-Liv Valla har opplevd de siste to månedene.

NA24 - din næringslivsavis

Ekstremt trykk
På oppdrag fra NA24 Propaganda har Retriever gjennomført et søk blant alle nettbaserte redaksjonelle medier i Norge.

- Det er ekstremt. Hvis du tar januar alene viser tallene at hun er den som vi kan se, sammenlignet med tidligere år, som har fått mest omtale blant norske personer. Ingen kan måle seg med det medietrykket, sier Nordic Commerical Director i Retriever, Espen Viskjer, til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Norgesrekord
Valla har satt rekord for omtale av enkeltpersoner. Også her tukter hun statsminister Stoltenberg.

- Det nærmeste vi kommer er Jens Stoltenberg som i anledning valget i september 2005 ble omtalt med et sted mellom 5000 og 6000 oppslag. Til sammenligning ble Valla omtaltet mellom 8000 og 9000 oppslag den første måneden etter at saken ble slått opp i VG, forklarer Viskjer.

Fra VG slo opp saken mellom Gerd-Liv Valla og Ingunn Yssen den 11. januar i år og frem til i dag, er Valla blitt omtalt i 12.494 artikler og innslag. Det er nesten dobbelt så mange ganger som Ingunn Yssen som er blitt omtalt i 6.357 artikler og innslag.

Viskjer mener at det er en enkel årsak til dette, selv om det var Yssen som fikk saken til å rulle i mediene.

- Det kan vel forklares med granskningen som foregår, og ikke minst posisjonen hun tross alt innehar som LO-leder med tilhørende spekulasjoner om hun vil gå av eller ei, konluderer Viskjer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.