- En askeladd med mye radioerfaring

Foto: (Scanpix)

Radio FM AS skal ta opp kampen med P4, NRJ og Radio Metro i Oslo.

Foreløpig er selskapet som skal drive stasjonen relativt ubeskrevet. Selskapet Radio FM AS ble stiftet så sent som i januar i år.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Selskapet var en av tre søkere som fikk konsesjon for å sende lokalradio i Stor-Oslo.

Tung radioerfaring
- Men vi har mye radioerfaring for det, sier daglig leder Finn-Erik Nordvold til NA24 Propaganda.

Han har vært med fra den spede starten av kommersiell nærradio i Norge.

- Jeg startet med salg for Radio1 i 1986, to år før det ble lov å selge ordinær radioreklame. Jeg drev også Radio Oslofjord både før og etter P4 kom og tok omtrent halve reklamemarkedet, så jeg har en viss erfaring med å drive radio i tøffe tider, sier Nordvold.

Han er daglig leder og en av tre aksjonærer i det nye selskapet. Nordvold og Knut Tønnes Stenersen, som er daglig leder i TV Follo, eier hver en fjerdedel av det nye selskapet. Den siste halvparten eies av Tharald Nustad, som også er eier i TV Follo.

Nordvold sier de skal være en bred lokalradio for Stor-Oslo.

Espen Askeladd med erfaring
- Vi skal ha sport, kultur, nyheter og mye annet av interesse for dem som bor i Oslo. Vi skal være brede og kommer ikke til å rette oss mot én spesifikk målgruppe. Ambisjonen er å lage godt radioinnhold med musikk i tillegg, og ikke motsatt, sier han.

P4, Radio Metro og NRJ er de tre stasjonene Nordvold mener kommer til å by på mest konkurranse.

- Det er tre stasjoner som alle har sterke eiere i ryggen. Vi blir en slags Espen Askeladd i denne sammenhengen, men vi har solid radioerfaring og en del penger til å støtte opp om satsingen, sier han.

Foruten salg for Radio1 har Nordvold startet Radio Oslofjord, som senere ble solgt til NRJ. Han har også vært med på å starte Riksnytt.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.