*Nettavisen* Økonomi.

- En god løsning for TV2

Foto: Holm, Morten (Scanpix)

Salget vil sikre arbeidsplassene, mener Flåthen.

- Når det først ble nødvendig å selge aksjene i TV2, er dette en god løsning, sier LO-leder Roar Flåthen i en kommentar til vedtaket i A-pressens styre om å selge sin eierandel i TV2 til danske Egmont.

- Denne løsningen vil trygge TV2s virksomhet og sikre arbeidsplassene, sier Flåthen i en melding.

- Vi har opplevd Egmont som en profesjonell og ansvarlig medieeier. Egmont har vært med som eier i TV2 helt fra starten av og har bidratt til utvikle selskapet. Med denne avtalen vil TV2 også framover få et stabilt og solid økonomisk eierskap, mener Flåthen.

A-pressen og Egmont har fram til nå hatt et delt eierskap i TV2, og Egmont har hatt forkjøpsrett ved et eventuelt salg.

- Vi har opplevd eierskapet som positivt, og er tilfreds med at A-pressen har bidratt til utviklingen av TV2. Det har ikke vært noe poeng for oss at A-pressen selger sin aksjepost i TV2. Men som eiere har vi, etter enstemmig anbefaling fra A-pressens styre, stilt oss bak et strategisk valg om å satse sterkere på avismarkedet gjennom kjøp av Edda Media. I den forbindelse har det hele tiden vært på det rene at det er nødvendig for A-pressen å selge sin aksjepost i TV2 for å finansiere kjøpet av Edda. Telenor som medeier i A-pressen gjorde det allerede i 2007 klart at det var uaktuelt å tilføre ny egenkapital til A-pressen for å finansiere et eventuelt kjøp av Edda Media, lyder meldingen.

Flåthen understreker at LO aldri har vært imot utenlandske eiere.

- Det vi har vært opptatt av, er et eierskap som utvikler virksomhet og arbeidsplasser i Norge. Det føler vi oss trygg på at Egmont, som en ansvarlig og profesjonell medieeier, vil gjøre, sier Flåthen i meldingen.

Etter at A-pressen nå har forhandlet fram en avtale om kjøp av Edda Media, vil det være helt naturlig at selskapet konsentrerer seg om det som tradisjonelt har vært kjernevirksomheten. A-pressen skal framover bidra til å sikre mediemangfoldet gjennom satsing på lokalavisene her i landet.

- Jeg er glad for at LO tar dette ansvaret, som en langsiktig eier i A-pressen, sier Flåthen i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.