NA24.no

Foto: Holm, Morten (Scanpix)

- En god løsning for TV2

Salget vil sikre arbeidsplassene, mener Flåthen.

- Når det først ble nødvendig å selge aksjene i TV2, er dette en god løsning, sier LO-leder Roar Flåthen i en kommentar til vedtaket i A-pressens styre om å selge sin eierandel i TV2 til danske Egmont.

- Denne løsningen vil trygge TV2s virksomhet og sikre arbeidsplassene, sier Flåthen i en melding.

- Vi har opplevd Egmont som en profesjonell og ansvarlig medieeier. Egmont har vært med som eier i TV2 helt fra starten av og har bidratt til utvikle selskapet. Med denne avtalen vil TV2 også framover få et stabilt og solid økonomisk eierskap, mener Flåthen.

A-pressen og Egmont har fram til nå hatt et delt eierskap i TV2, og Egmont har hatt forkjøpsrett ved et eventuelt salg.

- Vi har opplevd eierskapet som positivt, og er tilfreds med at A-pressen har bidratt til utviklingen av TV2. Det har ikke vært noe poeng for oss at A-pressen selger sin aksjepost i TV2. Men som eiere har vi, etter enstemmig anbefaling fra A-pressens styre, stilt oss bak et strategisk valg om å satse sterkere på avismarkedet gjennom kjøp av Edda Media. I den forbindelse har det hele tiden vært på det rene at det er nødvendig for A-pressen å selge sin aksjepost i TV2 for å finansiere kjøpet av Edda. Telenor som medeier i A-pressen gjorde det allerede i 2007 klart at det var uaktuelt å tilføre ny egenkapital til A-pressen for å finansiere et eventuelt kjøp av Edda Media, lyder meldingen.

Flåthen understreker at LO aldri har vært imot utenlandske eiere.

- Det vi har vært opptatt av, er et eierskap som utvikler virksomhet og arbeidsplasser i Norge. Det føler vi oss trygg på at Egmont, som en ansvarlig og profesjonell medieeier, vil gjøre, sier Flåthen i meldingen.

Etter at A-pressen nå har forhandlet fram en avtale om kjøp av Edda Media, vil det være helt naturlig at selskapet konsentrerer seg om det som tradisjonelt har vært kjernevirksomheten. A-pressen skal framover bidra til å sikre mediemangfoldet gjennom satsing på lokalavisene her i landet.

- Jeg er glad for at LO tar dette ansvaret, som en langsiktig eier i A-pressen, sier Flåthen i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere