- Endte bedre enn fryktet

Foto: Paul Weaver (Paul Weaver - Nettavisen)

Godt resultat for PR-operatørene.

PR-operatørene tilbakela et 2010 med litt lavere omsetning og et knappere overskudd enn året før. Daglig leder Tonje Haugsgjerd Allern kaller det et krevende overgangsår, og er godt fornøyd med utviklingen så langt i 2011.

- Hvis vi først skal snakke om snøen som falt i fjor, kan vi godt si at både glid og føreforhold kunne ha vært bedre. Det har vært et krevende år både organisasjonsmessig og i markedet, og slik sett endte det faktisk noe bedre enn fryktet, sier daglig leder Tonje Haugsgjerd Allern i PR-operatørene i en melding

Hun trekker spesielt frem en omsetningsmessig utfordrende start på 2010 og en del ressurskrevende omorganisering som de viktigste årsakene.

Arbeidskrevende
PR-operatørene hadde i 2010 honorarinntekter på 23,2 millioner kroner mot 24,3 millioner året før. Også i 2010 førte de prosjektrelaterte innkjøpene til at totalomsetningen gikk litt ned, fra 29,8 millioner kroner i 2009 til 27,4 millioner i fjor. Resultatet ble en del lavere enn rekordåret 2009, og endte på 1,3 millioner kroner før skatt mot 3 millioner året før.

- Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med å tjene mindre penger, spesielt med tanke på alt arbeidet vi har lagt ned. Uansett, det er betryggende å se at vi har både talenter, verktøy og systemer som gjør at vi kommer oss rimelig greit gjennom et såpass krevende år, sier Haugsgjerd Allern i meldingen,

Hodejakt
Som de fleste andre byråledere ser PR-operatørenes sjef lyst på 2011, som så langt har vist seg å være en betydelig økonomisk og faglig opptur.

- Utfordringen nå handler mer om å kunne dekke etterspørselen og samtidig opprettholde et kompromissløst kvalitetsfokus. Høsten vil handle like mye om å jakte på flere flinke rådgivere som å hente inn mer business, avslutter hun i meldingen.

PR-operatørene og datterbyrået Peto PR teller nå til sammen 22 medarbeidere, mens tre nye ansatte er på plass fra midten av august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.