NA24.no

- Et uforståelig statsbudsjett

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Folket mener statsbudsjettet mangler visjoner og er tannløst, men ikke alle er enige.

Det har vært mange politikere, og mange forståsegpåere som har vært ute og kommentert det nye statsbudsjettet etter fremleggelsen. Det store spørsmålet er selvfølgelig hva folket mener. Over 660 blogginnlegg ble skrevet om statsbudsjettet i løpet av noen få timer etter fremleggelsen i Stortinget. Vi gir deg noen høydepunkter fra folkets mening.

Leifern: Norges (litt flaue) høytidsstund
Et seriøst forslag til kunnskapsministeren: pensum for samfunnsfag i 2.gym året i almennfaglig retning på videregående skole bør være en analytisk gjennomgang av trontaledebatten den høsten. Det er en fascinerende innføring i norsk politisk liv, mest på godt (må jeg si) men også litt til skrekk og advarsel.

Tore A. Larsen: Velkommen til Sigbjørns drømmedag ¨
Tirsdag 5. oktober 2010 markerte den rødgrønne regjeringen med pomp og prakt at de er så lite innovative i forhold til fremtidens utfordringer i Norge at det eneste media fant vitsen i å rapportere var at finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap)var iført hatt og satte sine motejournalister på saken.

Grenser for politikk: Kjedelig og tragikomisk budsjett
Derfor er det nok mange i særlig SVs yngre rekker som jubler nå som SV endelig har fått gjennomslag for en sak. Nå skal det bli prøveprosjekt med feministisk selvforsvar i skolen med inspirasjon fra Sosialistisk Ungdom. Her skal jenter lære å ”sette grenser mot ulike typer diskriminering, blant annet mot usynliggjøring, latterliggjøring og seksuell trakassering”.

Dagens beste nyhet: Statsbudsjettets veier er u(ran)saklige
Kort oppsummert: Hvis du ikke er tagger, har tannlegeskrekk eller ser på NRK (det skulle tatt seg ut): Ingenting! Ehm, ja.. bortsett fra at det blir dyrere for de som surfer porno da (pokker).

Er det mulig?: 25% digital paradoksavgift - er det mulig??
Dagens statsbudsjett gir signal om at i 2011 så skal all digital innhold, uansett hvor det er kjøpt fra, ha norsk mva på seg. Vår sindige finansminister fra de dype hedemarkskoger har sikkert en plan for hvordan han skal legge en digital avgifts-sone - mer vanntett enn de fysiske grensestasjoner som slipper 10-tusentalls kriminelle flyktninger inn i landet vårt....

Norske forhold: Uforståelig statsbudsjett
Mange i media kaster seg muligens over statsbudsjettet på leting etter muligheter til å presentere kjappe oppsummeringer. For å tilfredsstille lesernes etterspørsel etter overfladisk pjatt? Da blir det ikke tid til mange dype analyser og spørsmål, men desto mer oppgulp av partienes og deres supporteres gjennomarbeidede og forholdsvis forutsigbare mediekommunikasjon.

Frihet: Musikerne må slutte å syte
Til tross for at platesalget har stupt har ingen andre enn platebransjen tapt på dette. Før tok artister gjerne seg en deltidsjobb til de hadde bygd seg opp en liten fanskare, i dag hopper de ut i det. Trenger vi virkelig at artister skal få overleve uten særlig støtte fra tilhengere, men heller på staten?

Idéfabrikken: Selvforsvar? Det er ikke noen dum ide
Uansett, det er mulighet til å lage reelt og alvorlig poeng dette her, at hvis SV virkelig vil at jenter skal ha mulighet til å forsvare seg selv, så hjelper ikke et par timers kurs i selvforsvar.

Min tenketank: Ååååå, vi har det så fælt i Norge
Det er garantert at det er mye med dette statsbudsjettet jeg ikke har fått med meg. Men av det jeg har lest, så virker det på meg å være bra. At de nærmer seg handlingsregelen er jo flott og fremtiden ser da faktisk ikke så aller verst ut.

Tom-Christers klister: Det er ikke alltid smart å være lur
Statsbudsjettet kom i dag, og der er mange viktige ting å ta fatt i. Det viktigste kanskje at regjeringen ikke klarer å forberede fremtdien vår godt gjennom å følge opp ntp og legge grunnlag for ny vekst i private arbeidsplasser, men bare i offentlige.

Smake: Statsbudsjett og utdanning
Likevel bør ein applaudere at regjeringa satsar på førebygging av elevar som dett ut av vidaregåande skule. Dette er eit problem som burde vore kartlagt og motbygga i mykje større grad.

Tove-Lill: De eldre er taperne
Regjeringen har også tidligere i år sagt nei til 2000 nye sykehjemsplasser, ved å si nei til statlig delfinansiering av disse. Vanlig praksis er at kommunene finansierer 70 prosent og staten de resterende 30 prosent. Dette har altså regjeringen sagt nei til, for så å love dem igjen nå...

Se flere innlegg om statsbudsjettet her

Det var selvfølgelig også andre sosiale kanaler med stor aktivitet, over 1300 meldinger ble sendt ut på Twitter kun en time etter at budsjettet ble lagt fram:

Klikk her for å se hva som er skrevet om statsbudsjettet på Twitter


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere