- Finner oss ikke i å bli herjet med

Foto: André Clark Utvik (NA24)

Ny finanskjendis langer ut mot pressen.

06.02.09 06:06

Poppe & Co klager Dagens Næringsliv inn for Pressens Faglige Utvalg.

«Med denne klagen ønsker vi å markere at vi ikke lenger kommer til å finne oss i å bli herjet med av Norges største næringslivsavis», skriver selskapet i PFU-klagen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Dagens Næringsliv har hatt flere kritiske artikler om eiendomsmeglerselskapet Poppe & Cos rolle i salget av leiligheter i utbyggingsprosjektet Krystallen på Kvitfjell.

I den påklagede artikkelen, som sto på trykk 16. januar i år, anklages blant annet Poppe for å ha forsynt seg av innskuddene fra leilighetskjøperne på Krystallen når utbygger bestred at meglerselskapet hadde krav på provisjon.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

- Utillatelig arroganse
Poppe & Co skriver at det de ikke ønsker er «en presse som tillater seg hva som helst». De bruker fellelsen av Dagens Næringsliv i Fredly-saken for hva den er verdt.

«Til tross for at avisen har blitt dømt i pressens egen domstol for slett håndverk og kampanjepreget journalistikk i massivt omfang i den senere tid, fortsetter Dagens Næringsliv sin kampanjepregede journalistikk mot personer og selskaper som om ingenting har skjedd. Det avslører en utillatelig arroganse som med stor sikkerhet vil koste DN dyrt», skriver Poppe & Co i sin 24-siders klage.

De skriver også at metodene DN bruker skiller seg fra andre medier og at avisens «presisjonsnivå er godt under det vi opplever fra andre medier».

Kuriøst nok er Arne Fredly en av dem som mener at meglerne har opptrådt uryddig og svært kritikkverdig i forbindelse med salget av leilighetene i Krystallen. Han har kjøpt sine Krystallen-leiligheter gjennom Nordvik & Partners som var det andre meglerselskapet involvert i prosjektet.

- Brudd på en rekke punkter
Klager mener Dagens Næringslivs artikkel bryter Vær Varsom Plakatens bestemmelser på flere punkter. Innledningsvis mener de at avisen har brutt blant annet med retten til samtidig tilsvarsmulighet og manglende klargjøring av premisser for intervju.

De mener også avisen går lengre i tittel og ingress enn det er dekning for i teksten når de skriver at Poppe «Vil ikke dele».

Klagen, som er underskrevet av styreleder Jørn Terje Kristensen i Poppe & Co, konkluderer med at de mener Dagens Næringsliv har brutt med Vær Varsom Plakaten på seks punkter.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag