NA24.no

- For få kvinnerlige foredragsholdere

Arnt Eriksen mener Norske bedrifter har mye å tjene på sosiale medier.
Arnt Eriksen mener Norske bedrifter har mye å tjene på sosiale medier. Foto: Creuna Norge
Sterkt kvinnefelt innen Social Business Marketing til re:think-konferansen.

Både Gulltaggen og andre konferanser har de siste årene fått kritikk for å ha få kvinnelige foredragsholdere. re:think-konferansen går motsatt vei, og når tre av fem talere er annonsert, er det utelukkende kvinner som skal lære norske bedriftsledere om kommunikasjon i digitale kanaler.

Konferanser innenfor digital markedsføring er ofte dominert av mannlige foredragsholdere. Mens Gulltaggen foreløpig har annonsert tre talere, alle menn, har Webdagene ti kvinnelige foredragsholdere, av totalt 40. re:think-organisator Arnt Eriksen i Creuna mener det er flere grunner til at kvinnene mangler på norske konferanser, men tror dette vil endres.

- Gulltaggen har fått mye kritikk for å ha en stor andel av mannlige foredragsholdere, og jeg tror det er helt naturlig når fokuset er på teknologi og ikke kommunikasjon. Når ny teknologi blir introdusert er det nesten alltid menn som tar den i bruk først, men det er kvinner som virkelig utnytter potensialet og kommuniserer gjennom teknologien. Dette har vært tilfelle med telefonen, mobiltelefonen og nå sosiale medier, sier Eriksen i en melding.

re:think-konferansen, som blir arrangert på Folketeateret i Oslo 29. mars, har foreløpig sikret seg Gini Dietrich, Maggie Fox og Valeria Maltoni, alle kvinner som til daglig påvirker opinionen gjennom sin kommunikasjon i sosiale medier.

- Vi har vært utrolig heldige som har fått Gini, Maggie og Valeria på plass i Oslo. Dette er damer med sterke meninger om kommunikasjon, markedsføring, kundeservice og sosiale medier, og jeg er brennsikker på at våre deltakere kommer til å lære utrolig mye på denne innholdsrike dagen, sier Eriksen i meldingen.

Den siste foredragsholderen blir annonsert i løpet av januar melder Creuna.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere