NA24.no

- Forholdet ødelagt for alltid

Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX
Sist oppdatert:
PR-rådgiver mener Svein Mathisen har bommet stygt i Starts kontakt med pressen.

Sports- og mediedirektør Svein «Matta» Mathisen slaktet pressen , nå mener pr-rådgiver Jarle Aabø at Mathisens troverdighet er ribbet til skinnet.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

Mathisen ble kåret til «Årets pressefiende» av Agder Journalistlag sist helg, og har siden gått kraftig i forsvar. Først gikk han ut i VG og kalte kritikerne feige , og i går publiserte han et kraftig oppgjør med avisen Fædrelandsvennen på IK Starts hjemmesider.

- Tilliten er knust
- Svein Mathisen er i utgangspunktet en mediekapasitet som tidligere sportsredaktør i Fædrelandsvennen og sentral aktør i TV2 Sporten. Derfor er det forstemmende å se at hans faglige nivå som pressetalsmann blir så til de grader slaktet av saktmodige journalister på Sørlandet. Mathisen oppdrag for Start var å profesjonalisere og bedre kontakten med pressen. Agder Journalistlags dom er derfor grusom lesing, fordi journalistene konkluderer med at den eneste kandidaten til «Årets pressefiende» driver med forskjellsbehandling, skjeller ut folk, gir upålitelig informasjon og yter ikke normal service. Å bli pressens fiende som pressetalsmann betyr at tilliten er knust og Mathisens troverdighet er ribbet til skinnet, sier Aabø.

Også tidligere politisk redaktør i Fædrelandsvennen og nåværende pr-rådgiver i Geelmuyden.Kiese Beate Barth Nossum mener det er klokt av Mathisen å gi seg.

- Det er avgjørende at det eksisterer et tillitsforhold mellom kilde og journalist. Nå er det åpenbart at Mathisen ikke har tillit til journalistene og de har tilsynelatende ikke tillit til ham heller. Det er det klart Start må gjøre noe med, sier Barth Nossum til NA24 Propaganda.

Bør satse på egne kanaler
Barth Nossum sier Mathisen skal ha honnør for at han bruker Starts hjemmesider til å svare på pressekritikken.

- I en liten by som Kristiansand hvor det er en avis som har monopol, er det viktig å skaffe seg egne kommunikasjonskanaler. Start bør satse hardt på egne nettsider for å fortelle sin versjon av saker hvor Start er involvert og å kjøre frem sine saker, sier Barth Nossum.

Hun sier Mathisens omdømme ikke nødvendigvis er skadet som følge av utspillet.

- Nei, det tror jeg ikke. Fotball er følelser og jeg tror de fleste ser at dette er et følelsesutbrudd fra Mattas side, sier hun.

Kan være ødelagt for alltid
Aabø sier Mathisen har sviktet i jobben som omdømmebygger for Start.

- Hans vulkaniske utblåsing mot Fædrelandsvennens journalistikk de siste to dagene er bare med på å bekrefte Agder Journalistlags dom over Starts pressetalsmann. Mathisen har strategisk og faglig sett totalt sviktet som omdømmebygger for Start, og jeg tror at forholdet mellom Mathisen og pressen kan være ødelagt for alltid, sier Aabø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere