- Forkastelig av Se og Hør

Artisten Mira Craig reagerer etter at Se og Hør kobler henne til homohets.

29.02.08 15:47

(SIDE2): Fredag skriver Se og Hør at Mira Craig har blitt Norges nye homseikon etter at hun skrev låten «Hold On Be Strong», som tok Maria Haukaas Storeng til topps i den norske utgaven av Grand prix.

Ordspill
Videre skriver ukebladet at Mira også deltar på albumet til kameraten Admiral Ps album, «Muzikal Bullit» En av låtene på denne platen heter «Hva skjer», og her oppfordres det åpent til homo-hat skriver Se og Hør.

Ukebladet presenterer saken med tittelen «Mira med på homohets-plate», og avbilder artisten med en kniv i hånden. I tillegg har de lagt på en stjerne med teksten «Fra Grand prix til homofobi». Saken er også lagt ut på nettsidene til Se og Hør , men i en noe forkortet utgave.

Reagerer på fremstillingen
Når Side2 kontakter Mira Craig er hun svært frustrert over oppslaget, og hun reagerer kraftig på hvordan saken er fremstilt.

- At Se og hør skriver noe sånt er helt forkastelig. Jeg har både nære venner og familie som er lesbiske og homofile. Alle vet at jeg har kjærlighet for alle og representerer det motsatte av hva man her antyder, sier Mira Craig til Side2.

Hun sier videre at den siste tiden har vært tung for henne, og dette tynger henne ytterligere.

- Jeg er i sorg over tapet av en nær venn, og har ikke hørt noe fra Se og Hør om dette. Jeg bidrar på en låt på albumet, og har ikke kjennskap til denne andre låten og diskusjonen rundt den. Jeg blir utrolig frustrert over å stadig bli feil gjengitt i pressen.

Mange medier har omtalt hvordan kreftsyke Nomatemba Solli måtte gi tapt for kreften. Hun og Mira Craig var nære venner, og sammen med store deler av artist-Norge engasjerte Mira Craig seg da Solli trengte hjelp tidligere i vinter.

Bakgrunn: Miras venninne døde

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.