NA24.no

- Gi opp kampen mot piratene

Sist oppdatert:
Film- og TV-bransjen må slå seg sammen med nettpiratene, mener Vanity Fair.

Det er reporter Steven Daly som har skrevet den oppsiktsvekkende artikkelen til Vanity Fairs mars-utgave, som også er den årlige «Oscar-spesial utgaven» til bladet, skriver Resumé.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed vil nok den kontroversielle artikkelen skape ekstra stor blest i film- og TV-bransjen.

Pirate Bay, som hevder å være verdens største fildelingsnettsted, ble utsatt for razzia i forbindelse med piratvirksomhet i fjor. Det førte til økt trafikk. Ifølge Resumé skal Steven Daly ha besøkt og intervjuet Pirate Bay-gründerne Gottfrid Svartholm og Fredrik Neij hjemme i Sverige.

I artikkelen anbefaler Daly film- og TV-bransjen å slutte å kjempe mot piratene og heller slå seg sammen med dem. Med andre ord: «If you can´t beat them, join them ».

For deler av bransjen er ikke dette helt utenkelig. Anne Sweeney, sjef for ABC og Disneys TV, skal allerede i 2006 ha uttalt at de er interessert i å være der seerne er, og at det er seerne som nå har kontrollen.

Advokat Monique Wadsted, som jobbet på oppdrag for Motion Pictures Asscociation of America (MPAA) i saken de kjørte mot Pirate Bay, er skeptisk til artikkelen.

- Det er en veldig unyansert artikkel. Jeg opplevde at vår side ikke fikk komme til ordet. Journalisten tok seg ikke engang bryet med å treffe oss da han var i Sverige, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere