*Nettavisen* Økonomi.

- Grovt overtramp mot Røkke

Reagerer på oppslag om at Mia Gundersen og Kjell Inge Røkke delte seng.

11.09.08 12:26

Gårsdagens forside på tabloidavisene VG og Dagbladet vekker sterke reaksjoner i mediebransjen.

NA24 Propaganda - Norge største medienettsted

Dagbladets side hadde overskriften «Til sengs med Røkke», men VG var noe mer forsiktig på forsiden med «Havnet i seng med kjendis».

- Mia Gundersen måtte forvente noe slikt, men tabloidenes forsider og saker i går er slik jeg ser det helt klart et grovt, etisk overtramp mot Kjell Inge Røkke. Og her nytter det ikke å skyve verken forfatteren eller påstanden om at dette gis ut på et seriøst forlag, foran seg. En avis har et eget, klart etisk regelverk å forholde seg til, uansett hvor opplysningene kommer fra, og jeg tror ikke det er mange redaktører som ville trykket dette, sier førsteamanuensis Jo Bech-Karlsen i journalistikk ved BI til Aftenposten.

Han understreker at Mia tidligere har uttalt seg om sitt privatliv, men Røkke ikke hadde noen mulighet til å forsvare seg mot et slikt oppslag. Et annet problem er det kildekritiske aspektet ved oppslagene.

- Hvordan kan avisene vite at det som omtales, faktisk har skjedd? Er det virkelig dokumentert? Nei, det er kun en påstand som Gundersen har skrevet i sin biografi. Og det at avisene ikke kan vite om dette er den riktige historien eller ikke, øker faktisk behovet for å beskytte Kjell Inge Røkkes personvern i denne saken, sier Bech-Karlsen.

Presseforbundets generalsekretær Per Edgar Kokkvold synes oppslagene kan sies å være på kanten.


- Det er mange «eventyr» som folk i norsk presse vet om, men som de ikke skriver om. De fleste som ser dette, vil jo automatisk tro at de to har gjort mer enn det som faktisk står inne i saken, litt kyssing og kosing, sier Kokkvold.

Annonsebilag