*Nettavisen* Økonomi.

- Helt greit av TV2-ledelsen

Er kontoen tom må man slå hull på sparegrisen, sier analytiker.

05.06.09 10:20

De ansatte i TV2 har lett med lupe etter kritiske forhold rundt driften av selskapet. Årsaken er kuttplanene til toppsjef Alf Hildrum.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

De ansatte har til og med hyret inn to økonomiprofessorer som har funnet det som står i TV2s årsrapport, nemlig at eierne av TV2 tar ut bidrag av selskapet for å betale ned gjeld etter kjøpet fra Schibsted. Konsernbidraget på 100 millioner kroner har imidlertid fått de ansatte til å reagere, men analytiker Henrik Schultz i Argo Securities sier til NA24 Propaganda at dette er helt greit.

- Det som er A-pressen og Egmont nå gjør er helt lovlig - og helt vanlig. Det er mange andre selskaper som nå må velge samme løsning, sier han.

Knuser sparegris
Analytikeren, som har spesialisert seg på mediebransjen, påpeker A-pressen og Egmont ikke er unike og synes det ikke er overraskende at TV 2-eierne henter pengene på tross av et stort kutt i lønnsbudsjettet i kanalen.

- Det er mange selskaper som nå sliter fordi de kjøpte dyrt i 2006 og 2007 for penger man ikke hadde. Mecom og Schibsted er eksempler på det, fortsetter han.

Schibsted tjente penger på salget av TV 2, men kjøpte Trader dyrt og må håndtere de samme utfordringene som eierne av TV 2.

- Har man ikke penger til mat på bordet må man knuse sparegrisen. Til og med de som har puttet penger på sparegrisen forstår det.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dårlig sammenheng

At det oppleves tungt for de ansatte forstår han, men påpeker at her er eierne i skvis og da gjør man upopulære grep.

- Dette er et fagpolitisk spill. Hvert parti har sin agenda, er hans betraktninger om de siste dagers medieoppslag om TV-kanalen.

- Jeg er sikker på at dersom eierne hadde sluppet hadde de gjort det.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Han er heller ikke overrasket over kuttene som nå preger TV 2.

- Det overordnede annonseforbruket har vært på en negativ trend i flere år. Det har vært ingen sammenheng mellom inntektsutvikling og kostnadsutvikling.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag