NA24.no

- Her blir det nedbemanninger

Sist oppdatert:
Konsernsjef Gunnar Bjørkavåg i selskapet som eier Dagens Næringsliv varsler omfattende grep.

- Det er en meget krevende situasjon og vi må ta omfattende grep, sier Bjørkavåg til sin egen avis.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Ja, det blir nedbemanninger en rekke steder. Vi har allerede redusert bemanningen med 20 ansatte på konsernnivå, kommenterer han.

Konsernet skal kutte 80 millioner, og 50 av disse skal tas i Dagens Næringsliv.

Les også: Annonsesmell hos DN

- Vi vet ennå ikke hvor stor tilbakegang vi får i annonsesalget i 2008, men vi får garantert en tilbakegang i fjerde kvartal og tendensen er en nedgang på 20 prosent totalt, uten at det kan tallfestes ennå, sa konsernsjef Gunnar Bjørkavåg til NA24 Propaganda for en uke siden.

Les også: DN dropper julebordet

Blant sparetiltakene som også vurderes er dårligere papirkvalitet på fredagsmagasinet D2, økt løssalgspris, færre sider i hovedavisen og lønnskutt for de ansatte.

«Festen er over i DN» skrev NA24 Propaganda allerede 25. september i år: Seddelpressen Dagens Næringsliv har innført stillingsstopp. Journalister i permisjon blir ikke erstattet. Stockholmskontoret er nedlagt, og ventelig skjer det samme med avisas New York-kontor fra årsskiftet.

- Det er hevet over enhver tvil at sparekniven har nådd oss. Her kuttes kostnader i form av reduserte reisebudsjetter og mindre bruk av overtid. Men jeg nærer ingen foreløpig bekymring på vegne av journaliststaben, sa DNs leder av redaksjonsklubben, Bård Bjerkholt, til NA24 Propaganda den gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere