NA24.no

- Her sensureres TV 2 Nyhetskanalen

(TV 2)
Sist oppdatert:
- At et statseid selskap sensurerer en privat nyhetskringkaster med sin egen propaganda, trodde jeg aldri vi skulle få oppleve i Norge.

Telenor-selskapet Canal Digital Kabel har i dag gått til det skritt å sensurere sendingene på TV 2 Nyhetskanalen, skriver TV 2 i en pressemelding.

Seere som i morges slo på TV 2 Nyhetskanalen fikk i stedet for nyhetssendingen opp en informasjonsplakat fra Canal Digital Kabel, hvor det blant annet hevdes at de har imøtegått alle TV 2s krav i forhandlingene.

- Dette er en sak som savner sidestykke, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy.

- At et statseid selskap sensurerer en privat nyhetskringkaster med sin egen propaganda, trodde jeg aldri vi skulle få oppleve i Norge. Telenor har i realiteten med makt overtatt redaktørrollen for Norges eneste nyhetskanal. Det de har gjort er helt klart ulovlig og de viser forakt for grunnleggende demokratiske prinsipper og pressefrihet, sier Indrøy.

Indrøy sier at TV 2 ser svært alvorlig på det som har skjedd, og at saken vil få etterspill.

- Vi kontaktet Canal Digital Kabel så fort vi ble kjent med dette i morges. De fikk en frist til kl 12 med å svare, men vi har ikke hørt noe fra dem, sier Indrøy.

- En misforståelse
Produkt og strategidirektør Håkon Dragland i Canal Digital sier de ikke kjenner seg igjen i TV 2s påstander.

- Jeg mistenker at det har sneket seg inn en misforståelse. Plakaten TV 2 omtaler ligger på en ledig plass på fjernkontrollen, og har ikke erstattet TV 2 Nyhetskanalen, sier Dragland til Nettavisen NA24.

- Jeg forstår at TV 2 er opprørte og sinte hvis de tror vi har erstattet TV 2 Nyhetskanalen med denne plakaten. Men det kan jeg berolige dem om at vi ikke har gjort, sier Dragland.

TV 2 har imidlertid gitt Nettavisen NA24 tilgang til en video som viser en pc med tekstplakaten til Canal Digital, der lyden fra TV 2 Nyhetskanalen høres i bakgrunnen.

TV 2 og Canal Digital har vært i en langvarig TV-krig. TV 2 har valgt å si opp flere nisjekanaler med TV-distributøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere