- Hun er årets kvinnelige gründer

Ingrid Erøy Fagervik (33) ble årets kvinnelige gründer.

Ingrid Erøy Fagervik (33) ble årets kvinnelige gründer. Foto: Aller Media AS

Ingrid Erøy Fagervik (33) ble årets kvinnelige gründer.

Magasinet Henne har kåret Norges fremste kvinnelige etablerer. Av fem nominerte kandidater, var det Ingrid Erøy Fagervik og hennes firma Blafre AS som onsdag ettermiddag fikk tildelt prisen «Startknappen» av handels- og næringsminister Trond Giske på Hennes innovasjonsseminar på Ballroom i Oslo, det melder Aller Media AS i en pressemelding.

Vinneren mottok et spesialdesignet smykke skapt av Bjørg Nordli-Mathisen og 100.000 kroner fra generalsponsor DnB Nor.

- Jeg er glad og takknemlig. Dette er første gang vi får denne typen formell anerkjennelse, og etter så mye hardt arbeid og et økonomisk resultat vi er stolte av, så varmer det virkelig. Jeg tror dette vil få positive ringvirkninger, ikke minst i forhold til merkevarebyggingen vår, sier Ingrid Erøy Fagervik.

Da Fagervik var i foreldrepermisjon fra jobben som nyhetsanker i TVNorge i 2006 begynte hun å leke med Adobe Illustrator. Resultatet ble en bunke kort med prinsesser og engler i naivistisk strek. Ingrid har videreutviklet merkevaren og tilbyr nå papirvarer, matbokser, drikkeflasker, termoser, sengetøy og tekstiler - alt i sin unike retrodesign. Produktene er på plass i butikker over hele Norge og i Europa. Omsetningen i 2010 var på i underkant av åtte millioner kroner og resultatet nær to millioner.

- Ingenting er umulig, og vi er i ferd med å finne løsninger som skaper vekst også på nye markeder. For første gang har vi nå flere butikker i utlandet enn i Norge. Dette har vi klart uten lån eller noen form for økonomisk støtte, så derfor er jeg ekstra stolt av Hennes tildeling, sier Ingrid.

Sammensatt jury
Juryen, som består av Hilde Midthjell (Dermanor-gründer og hovedaksjonær i Dale of Norway, Mille-Marie Treschow (eneeier i Treschow-Fritzøe AS), Stine Åsland (fjorårets vinner/Telemarksrøra AS) John G. Bernander (administrerende direktør i NHO), Ellen Dokk Holm (DnB NOR) og Ellen Arnstad (forlagsredaktør i Aller Media) kom med følgende begrunnelse:

Kreativ idé: Ingrid Erøy Fagervik har med sitt firma Blafre AS skapt et foretak tuftet på en unik idé til rett tid. Det som for få år siden var en lek med streker på en datamaskin, er blitt til et stadig voksende firma med solid overskudd. Ingrid har jobbet profesjonelt mot distributører i Norge og Europa, og har nå en solid plattform for videre vekst.

Merkevare: Gjennom sin karakteristiske og unike strek, skaper Ingrid produkter som treffer målgruppen; småbarnsforeldre med forkjærlighet for farger og retrodesign. Slik har hun også truffet tidsånden. Retrodesign er ikke bare en del av motebildet, men er også blitt et viktig element innen utstyr og emballasje. Hun har gjennom utviklingsfasen vært tro mot konseptet og har skapt et firma som har potensial til å bli en sterk merkevare. Juryen er også imponert over hvordan hun elegant har overført stilen og designet fra enkel kortproduksjon til stadig nye materialer.

Vekst: Ingrid Erøy Fagervik har gjort det meste riktig underveis. Hun har sørget for en stødig og jevn utvikling av design, antall produkter og distributører. Samtidig har hun bygget Blafre fra å være et hobbyprosjekt ved siden av fast jobb til å være arbeidsplass for ni personer. Juryen har stor tro på at hun med sin kreativitet og evne til å fange tendenser, vil tilpasse seg markedet og utvikle nye produkter i tråd med tidsånden. Ingrid har vist et stort talent for merkevarebygging, forretningsforståelse og har god evne til å kommunisere og selge produktet sitt.

Øvrige nominerte:
Hege Svendsen, Allsidige Nord AS - Romerike

Silje B. Vallestad, Bipper AS - Bergen

Ane Lillian Tveit, So-Ro AS - Oslo

Marita Niska, Cosmobeauty AS - Oslo

Tidligere vinnere av Startknappen:
2006: Birgit Løitegaard, Arts & Crafts AS

2007: Kristianne Storehaug, Integrate AS

2008-2009: Mette Grimsgaard og Charlotte Bjørn Gamst, Handysize AS

2010: Stine Åsland, Telemarksrøra AS

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.