*Nettavisen* Økonomi.

- Hva faen driver dere med?

Foto: (Scanpix)

Målløse jounalister ble servert et kvarters tordentale.

23.04.10 17:00

De ansatte i den britiske avisen The Independent mistet munn og mæle da de fikk et uventet og svært fiendtlig besøk av konkurrentenes toppsjef James Murdoch i sine kontorer.

Het valgdiskusjonen
James Murdoch er sønn av den meget kjente mediemogulen Rupert Murdoch, og leder farens operasjoner i Europa og Asia.

Årsaken til at Murdoch-sønnen troppet opp i lokalene til The Independent var et opplegg avisen har gjort i den stadig mer opphetede britiske valgkampen. På 300.000 gratisutgaver av The Independent heter det i en reklameinnpakning at «Ruper Murdoch vil ikke vinne dette valget - det vil du».

Kampanjen viser til at de Murdoch-eide avisene The Times og The Sun i økende grad støtter De konservatives valgkampanje.

Irritert
På onsdag ettermiddag gikk Murdoch jr. inn i Independents redaksjonslokale i Kensington, London, sammen med konsernsjefen i Murdoch-eide News International, Rebekah Brook. I hånden hadde han siste utgave av Independent.

- Hva faen driver dere med, skrek James Murdoch til Independents sjefredaktør Simon Kelner.

Dette førte til at Kelner inviterte Murdoch og Brook inn på sitt kontor, hvor det var en opphetet diskusjon i femten minutter. Dette skriver Financial Times.

Murdoch junior klaget på at Independent rakket ned på hans fars renommé. Deretter toget de to irriterte medietoppene ut av avisens lokaler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.