NA24.no

- Ikke mer TV-reklame

GISKE: - Ikke mitt bord, sier Giske om at Høyre vil sende reklamefilm.
GISKE: - Ikke mitt bord, sier Giske om at Høyre vil sende reklamefilm. Foto: Paul Weaver (Side2)
Sist oppdatert:
Det lover kulturministeren og TV2-sjefen.

Både Alf Hildrum, TV2-sjef, og kulturminister Trond Giske lover at det ikke skal bli mer reklame på tv som følge av forslaget fra kulturministeren om å avbryte filmer og dramaserier med reklame, skriver Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

- Noe av skepsisen mot dette forslaget skyldes en frykt for at det skal bli mer reklame på kommersiell tv, og det blir det ikke. Dette kontrolleres av andre bestemmelser, som vi ikke har noen planer om å endre, sier Giske til DN.

Kulturminister Trond Giske ønsker å endre reglene, slik at de norske kommersielle kanalene kan avbryte filmer og dramaserier med vanlige reklamepauser.

TV2-sjef Alf Hildrum mener en slik regelendring kan gjør det mulig å sende mer drama og filmer i beste sendetid. I dag mener han dette anses som nesten kommersielt umulig.

I dag sendes ikke så lange programmer mellom klokken 12 og 20.

Norske filmregissører er imidlertid svært uenige i forslaget.

- Fri og bevare meg vel for at vi har sluppet dette frem til nå, og det er mange skritt tilbake for opplevelsen av film på tv. Jeg tror ikke publikum setter pris på det, og jeg hater det, sier Erik Poppe, regissøren bak filmer som «Hawaii Oslo» og «De usynlige» til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere