NA24.no

- Ikke så alvorlig

Foto: Mediarekruttering
Mediarekruttering-gründeren mener de påståtte lovbruddene ikke er veldig alvorlige.

Etterspillet etter konkursen i Mediarekruttering kan bli politimat. Bobestyrer har bedt Oslo politidistrikt etterforske tidligere styreleder og daglig leder Henrik Sandberg i forbindelse med konkursen. Politidistrikt.

NA24 - din næringslivsavis

Selv avdramatiserer Sandberg dette, og mener at det er snakk om mindre saker.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Vi har noen ting som man ikke har funnet ordentlig ut av. Det bobestyrer har sagt til meg er at dette ikke er de mest alvorlige bruddene han har sett, men han har likevel valgt å sende det over til Oslo politidistrikt, sier Sandberg til NA24.

- Det dreier seg blant annet om en aksjeeierbok som ikke er ført ordentlig, en terminoppgave som ikke er levert til riktig tid og noen andre forhold.

- Blant disse andre forholdene snakker vi også om et ulovlig aksjonærlån – som har vært der siden 2004?

- Det stemmer. Lånet ble gitt til en aksjonær og det var ikke satt opp en regulær låneavtale. Dette forholdet ble imidlertid rettet opp i fjor, noe du kan lese av regnskapet der hvis du vil.

- Det at det ikke var satt opp en låneavtale, vil det innebære at lånet var rentefritt?

- Det vil det nok, ja.

- Er lånet innberettet til skattemyndighetene?

- Det vil bli innberettet nå.

Dermed kan det bli et skattemessig etterspill her i tillegg til at politiet skal etterforske saken. Sandberg mener en etterforskning vil være ubehagelig, men vil uansett hjelpe politiet dersom det skulle være behov for det.

- Det blir opp til politiet å vurdere hva som skjer videre. Jeg må bare ta det som det kommer, og er selvsagt behjelpelig med å fremskaffe informasjonen som det skulle være behov for. Men skulle man komme dit at politiet gjør noe mer med dette, er det ubehagelig. Det er klart, sier Sandberg til NA24.

Restene etter Mediarekruttering har nå blitt til Mediabemanning, og selskapet vil fortsette driften - om enn med litt annen drift.

- Mediarekruttering gikk over ende på grunn av de dårlige tidene i bransjen og fordi dere hadde for høye kostnader. Hvorfor skal man lykkes med det nye selskapet?

- Nå er vi kun to stykker som driver dette. I Mediarekruttering var vi 11. Foreløpig er det nok å gjøre for oss to som er med videre, og tilbakemeldingene fra bransjen har vært gode. Men når man jobber med denne typen tjenester er forutsigbarheten lav – så det er vanskelig å spå langt fram i tid.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere