*Nettavisen* Økonomi.

- Ikke trussel om voldtekt

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)

Hegnars nettredaktør fnyser av avisoppslag.

14.05.07 15:24

- Vi blir jo hengt ut selv også på det groveste. Journalister må kunne tåle mer enn andre folk, akkurat som politikere. Det er ikke trussel om voldtekt her slik jeg ser det. Seriøsiteten i gjengivelsen i avisen er like seriøst som innlegget selv. Det er ikke snakk om trussel, sier redaktør i Hegnar Online, Stein Ove Haugen, til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Truet i debatten
VG kunne søndag fortelle at SVs Inga Marte Thorkildsen var blitt truet med voldtekt på Hegnar.no. En trussel Haugen ikke mener eksisterer.

Det er ikke første gang Hegnar Online havner i storm etter kontroversielle innlegg. Tidligere har både de to mennene som ble anklaget for voldtekstforsøk av Marianne Aulie, TV 2-reporteren som hadde et forhold til terrorsiktede mannen og senest Kristian Valen blitt outet på nettstedet.

For Hegnar Online er det ikke bare-bare å stenge diskusjonsforumene, selv om flere av innleggene begir seg ut i etisk og juridisk periferi.

- Skal man stoppe diskusjonene på sidene må man legge ned nettet, forklarer Haugen.

- Det gjelder alle andre på nettet også, de må stenge forumene. Om vi stenger det må et annet holde åpnet. Det blir omtrent som å stenge telefonen etter å ha kranglet over den.

Ytringsfriheten
- En telefonsamtale er mellom to personer hvor det er tilsvarsmulighet hele veien?

- Det jeg forsøker å si er at det er teknologi som gjør en del ting mulig, som diskusjon på nettet.

- Likevel, dere har hatt en del tilfeller hvor folk er blitt navngitt. Det kan da ikke være bra for merkenavnet?

- Fire er jo ikke en del. Fra i fjor høst vil jeg anslå at vi har hatt rundt én million innlegg, og da er jo ikke fire innlegg mye. Det er jo ikke så rart at det diskuteres slikt i mediene. Det er ytterpunktet av hva man har som ytringsfrihet i Norge. De som debatterer på våre og andres forum følger ansvaret med ytringsfriheten. Hvis det er noen som blir anmeldt av noen, så samarbeider vi med politiet. Og er det klare overtramp har ikke vi problem med å gi politiet informasjon om dem, slår Haugen fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.