- Internett vil bli superraskt

Foto: Foto (Montasje)

Vil firedobles innen 2015, ifølge en fersk rapport fra Cisco.

Den årlige rapporten Cisco Visual Networking Index Forecast slår fast at global IP-trafikk vil mer enn firedobles innen 2015, sammenlignet med 2010. I 2015 vil det være over to internettilkoblede enheter for hvert menneske på jorden, tror Cisco.

I 2015 beregnes trafikken å komme opp i 966 exabytes, eller nesten én zettabyte. Hvis man skulle lagret en zettabyte på DVD-plater ville stabelen med plater nå helt til månen – og tilbake igjen. Trafikkøkningen mellom 2014 og 2015 er alene spådd til å bli om lag 200 exabytes. Denne veksten er mer enn den globale internettrafikken var i hele 2010. Ifølge Cisco er det fire hovedårsaker til denne veksten:

1.Et økende antall tilkoblede enheter:
Stadig flere mobiltelefoner, nettbrett, TVer og andre produkter med internettilkobling vil være hovedårsaken til den enorme veksten. Innen 2015 vil det eksistere nesten 15 milliarder nettverkstilkoblinger, mer enn to tilkoblinger for hvert menneske på jorden.

2.Flere internettbrukere:
Innen 2015 vil det være tre milliarder internettbrukere, noe som utgjør mer enn 40 prosent av den antatte verdensbefolkningen i 2015.

3.Raskere internettlinjer:
Den gjennomsnittlige bredbåndslinjen vil, i følge Cisco, firedobles. Fra sju megabit per sekund i 2010 til 28 mbps i 2015.

4.Mer video på nett:
Innen 2015 vil over en million videominutter, tilsvarende 674 dager, sendes over internett hvert sekund.

- Den eksplosive veksten i datatrafikk verden over, og da spesielt video, åpner for flere spennende forretnings- og vekstmuligheter. Som arkitekt for neste generasjons internett står Cisco klare til å bistå våre kunder, ikke bare med å tilrettelegge for rask trafikkvekst, men også med å oppnå merverdi som følge av dette, skriver Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge, i meldingen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.