NA24.no

- Ipad tilhører ikke Apple

Foto: Ryan Anson (Scanpix)
Kinesisk selskap ber myndigheter beslaglegge «relevante Apple-produkter.»

Til tross for at Apple leverte veldig sterke tall for fjerde kvartal møter IT-giganten motstand på det kinesiske marked. Et selskap med navn Proview Technology hevder at de innehar rettighetene til navnet Ipad i landet. Selskapet registrerte det i Kina i Januar 2000, skriver di.se.

Så langt har det det blitt gjort forsøk på å forhandle frem en løsning uten at dette har ført frem. Proview står på deres fremlagt krav om 800 millioner dollar i oppreisning for krenkelse av deres rettigheter.

Så lenge Ipad kun ble distribuert i det kinesiske markedet via «grå» kanaler. Det vil si privatimport i små volumer, hadde Proview lite å fare med, men når Apple i september begynte å selge suksessproduktet i offisielle kanaler raslet Proview kraftig med sablene. Proview mener det offisielle salget er både arrogant og ulovlig av Apple.

- Hvis ikke Apple stopper salget, vil kinesiske myndigheter måtte beslaglegge relevante Apple-produkter, sier Li Su, aksjonær i Proview Technology.

Apple på sin side leverte i mai 2010 en stevning som går ut på at Proview Technology ikke kan videreselge rettighetene til Ipad-navnet i Kina.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere