*Nettavisen* Økonomi.

- Ja, vi kutter prisen på DS i Norge

Nintendos distributør i Norge bekrefter priskutt på de håndholdte konsollene Nintendo DSi og DS Lite.

04.06.10 09:02

Spillselskapet Nintendo har annonsert at de kutter prisen på den håndholdte konsollen Nintendo DSi med 20 prosent i Japan, melder nyhetsbyrået AFP. Også den større DS-utgaven DSi XL vil få et mindre priskutt. Et lignende priskutt er planlagt i Europa.

HTML EMBED

Bergsala AS bekrefter at også Norge er med i planene.

- Fra 18. juni får modellene Nintendo DSi og Nintendo DS Lite et priskutt på henholdsvis 15 og 10 prosent inn til butikk, sier markedskoordinator Inga-Brit Brækken til Spillmagasinet.

Nintendo DSi XL, som ble lansert i mars, beholder sin nåværende pris. Hvor mye avslag DSi og DS Lite får i butikkene er opp til forhandlere, men du kan altså regne med et prisfall på mellom 10 og 15 prosent.

DSi koster i dag cirka 1500 kroner i Norge, mens den eldre DS Lite ligger på rundt 1350 kroner. Med mindre butikken ser sitt snitt til å øke avansen, kan du dermed regne med å få DSi og DS Lite til henholdsvis 1275 kroner og 1200 kroner fra 18. juni.

Prisjusteringen baner vei for den kommende Nintendo 3DS - en konsoll Nintendo hevder er selskapets neste generasjon håndholdte spillmaskin. Konsollen støtter blant annet spill i 3D uten bruk av briller. Ifølge britiske spillkjeder kan 3DS komme allerede i oktober 2010, til tross for at bransjen i utgangspunktet regnet med en lansering i 2011.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.