NA24.no

- Jeg er gal

Foto: Håkon Høgetveit (NA24)
Sist oppdatert:
En gang verdens største trader, nå er han blakk og skal på papegøyejakt.

LITTERATURHUSET, OSLO (NA24 ): - Jeg er gal. Helt klart. Men jeg håper jeg er gal i positiv forstand, men det får andre bedømme. Jeg er full av «madness», sier Idar Vollvik til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

For Idar Vollvik er ekstrem på alle måter. Som Chess-gründer var han banebrytende ekstrem i kontakten med mediene, etterfulgt av en ekstrem tid på verdens børser. Og nå er han i gang igjen.

Tradet for 236 mrd
Han opplyser til NA24 at han i 2006 tradet for elleville 236 milliarder kroner på børsen.

- Ifølge Citibank i London var det på den tiden verdensrekord for omsetning fra en og samme person, sier Vollvik.

Han fortsetter:

- Jeg er en ekstrem person, som alltid går inn for å lykkes. Men OK, så gjorde jeg ikke det, og det er en alvorlig sak. Ikke for å fleipe, men det var tross alt bare penger.

Nytt påfunn
Nå går han inn for å lykkes med sin nye «baby», teleselskapet Ludo Mobil, og sin nyeste bok «Idar Vollvik om PR», som han står bak sammen med medforfatterne Trond Albert Skjelbreid, partner i Nor PR, og Trond Blindheim, rektor ved Markedshøyskolen.

LES ANMELDELSEN: Kjedelig fra Vollvik

Vollvik poengterer i sin madness-rus at fire prosent av økonomi- og ledelsesstudenter blir gründere, og mener det er fordi de andre 96 prosentene mangler galskapen som trengs.

Og galskap – det har Vollvik til gangs. Nå er gründeren, som de siste årene har tapt store deler av formuen på børsen, altså i gang med nok et telekomprosjekt.

- Jeg starter ikke opp for å overgå den økonomiske siden av Chess-eventyret, men jeg må ha noe å leve av. Jeg må forsørge familien, sier Vollvik, som har ambisjoner om å bil tre ganger større enn Chess med Ludo.

Og bare hør på hans nyeste påfunn:

Papegøye-stunt
Dyrevennen Vollvik – som imidlertid poengterer at han ikke er noen ekstrem dyrevenn – har nå planer om å «redde» 200 papegøyer av typen Grå Jacko ut av fangenskapet. Det som kjennetegner denne papegøyetypen, er at de er himla gode til å lære seg å snakke.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Jeg ønsker å dele ut disse nokså dyre skapningene med sin store underholdningseffekt til forskjellige restauranter og lignende. I forkant er poenget at disse papegøyene skal ha lært seg å si «Ring med Ludo», forteller en humrende telekomgründer til NA24.

Han presiserer at det fremdeles er flere ting som må undersøkes i saken – blant annet at det kan bli en belastning for papegøyene å reise hele veien til Norge.

- Men når vi får en krokodille fra Oslo til Bergen i sovekupeen på et tog, da kan vi søren meg få 200 papegøyer til landet også, sier han, og henviser til den gangen da han reddet en krokodille fra en leilighet i Oslo til akvariet i Bergen.

- Aldeles genialt
Samarbeidspartnerne Trond Blindheim og Trond Albert Skjelbred – som har arbeidet tett med Vollvik om PR-rådgiver i Chess-årene – forteller at dette er nok et eksempel på Vollviks sprøe ideer.

- Men det verste er at det faktisk er aldeles genialt. Rett og slett, mener Skjelbred, som understreker at han i dette tilfellet ikke har noe med saken å gjøre, selv om han i løpet av Chess-årene var bakmannen til flere av Vollviks påfunn.

Vollvik forteller at han på sett og vis ønsker å fortsette der han slapp, med å finne på nye ting, og ikke så «enkle påfunn» som Tele 2s sauekampanje, men vedkjenner at papegøye-ideen er langt mer kommerst enn Koeningsegget og krokodillen.

- Typisk Idar! Dyr selger. Det samme gjør personer. Og Idar har gjennom sin tid i medienes søkelys gått til mediene med det produktet han kjente best; seg selv! Og i dagens personfokuserte medielandskap glir Idar rett inn, mener Blindheim.

Vudrerer oversettelse
De tre har jobbet sammen med boken de siste årene, og har store ambisjoner med den. Etter det NA24 kjenner til, skal det allerede være snakk om å oversette boken til både engelsk og spansk.

Se Vollvik uttale seg på TV 2 Nyhetskanalen. Artikkelen fortsetter under videovinduet.

286017

- Etter det jeg forstår, finnes det lite litteratur om det å knytte til seg journalister og mediene på den måten Idar har gjort, sier Skjelbred til NA24.

Cappelen er forsiktige optimister, og første opplag er på 3.000 eksemplarer. 1.000 av disse er imidlertid allerede solgt, og forlaget har tro på et salg på minst 10.000-20.000 eksemplarer.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere