*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg er lei denne saken

Styrelederen i Adressa begynner å bli lei sytingen fra klubben.

12.04.07 13:47

Journalistklubben i Adresseavisen er kritiske til styreleder Kaare M. Gisvold i forbindelse med ansettelsen av Arne Blix som ny sjefredaktør. Klubben mener at styrelederen ikke har holdt seg til avtalen han inngikk med klubben før siste innspurt i ansettelsesprosessen begynte.

NA24 - din næringslivsavis

Hadde avtale
- Vi hadde en klar avtale med ansettelsesutvalgets leder om å få innsyn på tre siste kandidatene, noe vi ikke fikk. Det betrakter vi som løftebrudd som vi mener er kritikkverdig og beklagelig, sier klubbleder Hilde Østmoe til NA24 Propaganda.

Østmoe forteller at klubben ønsket muligheten til å kunne sammenligne de tre siste kandidatene mot hverandre. Selv ikke i dag, etter at Blix er ansatt, har journalistene fått vite hvem de to andre kandidatene var.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

- Nei, det er jo det som er det store problemet og ifølge Gisvold er det kun utvalget som kjenner disse navnene – ikke en gang de i styret vet hvem de var, forklarer Østmoe.

Liten tålmodighet
Styreleder Gisvold forstår ikke hvorfor journalistklubben ikke lar saken ligge.

- Det har jeg veldig liten tålmodighet med. Vi hadde en intensjon om at de skulle vært delaktige. Så har det oppstått at de andre to kandidatene ikke har søkt på stillingen men blitt kontaktet gjennom hodejegerselskap. Vi spurte om de var villige til at klubben skulle få vite hvem de var, noe de ikke ville. Jeg gav klubbleder beskjed om dette, sier Gisvold til NA24 Propaganda.

- Så klubbleder ble informert om dette før ansettelsen fant sted?

- Jeg fortalte henne at de svarte nei på et direkte spørsmål, nå er jeg lei denne saken, avslutter styrelederen.

Østmoe presiserer at klubben stiller seg bak valget av Blix som sjefredaktør og mener han er et godt valg. Det er selve prosessen de er kritiske til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.