*Nettavisen* Økonomi.

- Jeg har gjort én stor feil under sending

Foto: NRK/NTB scanpix

NRKs Carina Olset tabbet seg ut på TV, men får støtte av Davy Wathne.

19.06.12 13:31

Et av de store samtaleemnene på sosiale medier under årets EM, har vært de forskjellige norske kanalenes tv-sendinger fra mesterskapet.

NRKs programleder Carina Olset er blant dem som har måttet tåle mest kritikk på Twitter.

Kritikken har til tider vært så ille at ledelsen i statskanalen har anbefalt henne å ikke lese twittermeldingene som omtaler henne.

- Jeg har ikke blitt nektet å bruke Twitter, men mine gode sjefer har anbefalt meg å ikke lese meldinger som er om meg. Det er et godt og velmenende råd, sier Olset til Nettavisen.

- Gjort én stor feil
Under lørdagens sending gikk det i stå for programlederen, som slet med å fortelle seerne reglene for avansement ved poenglikhet.

Til pause hadde flere lag samme poengsum, men Olset visste ikke premissene for hva som ville skille lagene om samme situasjon oppsto ved kampslutt. Det skapte reaksjoner på Twitter.

- Jeg har gjort én stor feil under sending. Det er en personlig glipp som har skjedd når det har gått litt kok i hodet på meg på direkten, sier Olset.

HTML EMBED

Davy Wathne, som for øyeblikket er i Ukraina for å dekke EM for TV 2, tar NRK-programlederen i forsvar.

- Jeg er i Kiev og har ikke sett en eneste sending, men jeg ser hva som skjer på Twitter. Det blir lett å kritisere folk der hvor man kan gjemme seg bak et alias, sier Wathne til Nettavisen.

- Jeg tror folk må være i et tv-studio for å vite hvordan det er. Det er så lett å gjøre feil. Det skal være en del du må ha i bakhodet når det koker, så jeg forstår at man kan bli forvirret, forklarer Wathne.

- Useriøs kritikk
VGs kommentator Jan Ovind var tidlig ute og kritiserte NRKs programleder. Wathne er generelt lite begeistret over kritikken fra landets største aviser.

«Carina Olset er blid og klar i talen, men stemmeleiet hennes ligger såpass høyt at det er noe utenfor favorittregisteret til denne mottager», uttalte Ovind.

Kritikk av denne art har fått Davy Wathne til å riste på hodet.

- Etter at VG og Dagbladet har begynt med tv-sendinger selv har kritikken blitt for useriøs. Det blir inhabilt fordi de har en agenda siden de driver konkurrerende tv. Det har gått sport i å rakke ned på de etablerte kanalene, forklarer Wathne.

HTML EMBED

- Jeg tror man skal stole på sin egen dømmekraft i stedet for å bry seg om hva folk i VG eller folk på Twitter mener. Vi er til for seerne og gjør vårt beste for at de skal få en optimal opplevelse, sier TV-veteranen.

Takker for støtten
Carina Olset er takknemlig for at en mann med så lang erfaring som Wathne har forståelse for at det går an å gjøre feil, men NRK-programlederen innrømmer at noe av kritikken har vært lite hyggelig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kim Erlandsen/NRK

- Davy er en veldig rutinert programleder, og han vet hva det handler om. Veldig få av de som kritiserer, vet hva det handler om. Jeg elsker den jobben her, det er fantastisk morsom, men skulle jeg tatt all kritikken til meg, så hadde jeg vært i kjelleren. Men gleden av å være med på denne fotballfesten er større en tristhet over noe av den kritikken som kommer, avslutter Olset.

NRK vant seerkampen
De siste kampene i gruppespillet av EM går parallelt, og søndag viste TV 2 og NRK hver sin kamp til samme tidspunkt.

TV 2 sendte oppgjøret mellom Danmark og Tyskland, mens NRK viste Nederland mot Portugal.

Seertallene viser at flere valgte NRK til fordel for TV 2. I snitt fulgte 559 000 statskanalens sendinger, mens 482 000 så Danmark bli slått ut av EM, melder kampanje.no.

Programleder Olset virket svært fornøyd med de oppløftende tallene da hun skrev på Twitter mandag ettermiddag.

HTML EMBED

Mandag kveld blir hun igjen å se på skjermen når NRK viser oppgjøret Italia - Irland.

Du kan også følge kveldens kamper i vårt livesystem fra kl 20.45.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.