- Jeg hater Island

Foto: (Faksimile YouTube)

Frustrert flypassasjer herjer på nett.

20.04.10 08:25

Flyproblematikken som herjer Europa i etterkant av vulkanutbruddet på Island setter noen sinner i kok.

Sky News har sendt reportere til flere britiske flyplasser for å høre med passasjerer om hva de synes om situasjonen. Som i de fleste situasjoner går noen lenger enn andre.

Uheldigvis for reporteren på den skotske flyplassen i Edinburgh var en av disse til stede.

Iført en Hooters-genser fikk han på kraftig manér kringkastet frustrasjonen.

- Jeg hater Island, utbrøt han to ganger.

Videoen har umiddelbart tatt sosiale medier med storm. Den har både herjet på Twitter og hatt over 300.000 visninger på et døgn på YouTube.

Icesave-konflikt
Vulkanutbruddet kommer etter at Island for kort tid siden var i konflikt med blant annet Storbritannia grunnet Icesave-saken.

Rundt 400.000 britiske og nederlanske kunder puttet pengene i Icesave-banken, som var onlinedelen av den islandske banken Landsbanki. Svært gode renter fikk kundene til å strømme til denne banken. De britiske og nederlandske bankkundene ble kompensert gjennom de respektive landenes bankgarantier, etter at Icesave kollapset i oktober 2008.

Island ville først ikke betale ut disse garantipengene, men for kort tid siden ble landet enige med Det internasjonale pengefondet IMF om en intensjonsavtale om den andre gjennomgangen i henhold til Islands Stand-by-avtale med IMF. Icesave er ikke direkte koblet til IMFs lån, men det er klart at IMF krever at Island generelt sett overholder sine forpliktelser

Men selv om enkelte briter nå sprer sin vrede mot Island har ikke landet fått noe svakere omdømme den siste tiden, mener PR-ekspert.

- Eksotisk omdømme
- Island har alltid hatt et eksotisk omdømme, og verken finanskrise og vulkanutbrudd kan endre den oppfatningen. Dette viser hvor sterk merkevaren Island egentlig er, selv om man på kort sikt assosierer landet med mindre eksotiske innslag, melder PR-rådgiver Haakon B. Schrøder hos Playground til NA24 Propaganda.

Dermed er han ikke enig med de som måtte mene at Island er identisk med trøbbel.

- Akkurat nå synes jeg mest av alt synd på Island, vår kule lillebror som har fått litt for mye juling i det siste og likevel står oppreist, sier Schrøder.

Her kan du se videoen:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag