NA24.no

- Jeg sitter her, pus

Sist oppdatert:
Forlagssjefen i Cappelen unnskylder at han kalte NA24s journalist for pus.

- Jeg sitter rett bak her, pus, sier Anders Heger, på spørsmål om hva som skjer med den tidligere forlagssjefen i Cappelen, nå som Cappelen blir fusjonert med Damm.

NA24 - din næringslivsavis

Heger fritas for det meste av sine administrative oppgaver, men beholder forfatterne og de ansatte han har idag under seg, og bøkene skal fortsatt gis ut under forlagsnavnet Cappelen.

- Glapp ut
- Jeg beklager at jeg kalte deg pus, sier Heger til NA24s journalist etter fellessesjonen.

- Det bare glapp ut av meg, det er ikke meningen å bruke det i slike offentlige sammenhenger, sier Heger.

- Forleggeri er noe som primært handler om personlige relasjoner. For forfatterne vil det ikke merkes noe ved utgivelsen av bøkene, men de vil bli styrket ut mot markedet, de får et sterker salgsapparat i ryggen, sier Heger.

- Selge mer
- Det er grunn til å tro at de vil selge flere bøker, sier han.

- Mitt ansvarsområde blir spisset, i det området jeg har mest greie på, det som handler om de «egentlig bøkene» - biografier, skjønnlitteratur, sakprosa, dokumentar, sier Heger.

Han legger til at bokklubben, i regi av Damm-eide Tanum, for første gang vil skape reell konkurranse i bokklubbransjen.

Potter-penger
John Erik Riley får den samme posisjonen som Heger i Damm, og begge skal fortsette å gi ut bøker under Damms og Cappelens merkenavn. Riley er idag redaksjonssjef for norsk skjønnlitteratur i Damm.

Damm er kjent for å ha vært så heldig å få tak i de ekstremt suksessfulle Harry Potter-bøkene. Og nå kan altså Cappelen få glede av noen av Potters millioner.

- Vi får glede av at dette er et sterkt forlag. Det er ikke slik at Harry Potter kommer på kontoret og sier: Her har du noen millioner, sier Heger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere