NA24.no

- Kan leve av å klippe håret på hverandre

Sist oppdatert:
Hans Geelmuyden sikter til at tre av fire jobber er i servicenæringen.

FOLKETEATERET, OSLO (NA24): - Vi kan leve av å klippe håret på hverandre, sier partner Hans Geelmuyden i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden.Kiese.

Onsdag innkalte hovedorganisasjonen for handel og tjenester (HSH) sine medlemmer til konferanse om fremtidens arbeidsliv i Norge.

Stor industri
Hans Geelmuyden begynte sitt foredrag med å sitere den avdøde kinesiske lederen Mao Tse-tung før han harselerte med Bjarne Håkon Hanssen, som han mente nylig hadde vært stekt i sitt eget fett.

- Men spørsmålet er om vi i Norge kan leve av å klippe håret på hverandre?

Han lot spørsmålet ligge noen minutter i luften, for ettertanke til alle de 500-600 fremmøte medlemmene, før han svarte selv.

- Javisst kan vi leve av å klippe håret på hverandre.

Enorm næring
Geelmuyden viste til at tre av fire jobber i Norge er i tjenesteindustrien, noe som dermed er en mye større næring enn hva makten i organisasjonslivet skulle tilsi.

- Spørsmålet er: Kan industrien overleve uten en sterk tjenestesektor?

Han stilte de fremmøte spørsmålet om de trivdes i feltet bak sterke ledere som LOs Roar Flåthen i Landsorganisasjonen (LO), og ikke minst Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

- For det er bønder og industri som definerer problemstillingene i samfunnet, sier PR-mannen, som hevder at makten og æren er medlemmenes i evigheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere