*Nettavisen* Økonomi.

- Katt smaker bedre enn kylling

Foto: (Scanpix/Faksimile/Montasje)

Kjendiskokkens varme anbefaling møtt med iskald skulder.

17.02.10 14:13

Den, til nå i hvert fall, høytrangerte italienske matskribenten Beppe Bigazzi har på ubestemt tid blitt suspendert fra kokkeprogrammet «La Prova del Cuoco», på den statlig eide kringkasteren RAI. Årsaken er at han midt i programmet anbefalte stuet katt som en smakfull rett, ifølge The Times.

- Jeg har spist det selv og det er mye bedre enn mange andre dyr. Bedre enn kylling, kanin og due, meldte han til de sjokkerte seerne.

Han forklarte også at for å få den optimale smaken bør kattekjøttet dynkes i springvann i tre dager, før det blir stuet.

Nektet å beklage
Programlederen Elisa Isoardi, som selv har katt som kjæledyr, forsøkte å spore Bigazzis tanker vekk fra kattekjøtt. I reklamepausen skal både hun og programmets produsenter ha forsøkt å overtale Beppe til å beklage seg overfor seerne. Noe han skal ha nektet å gjøre.

Ikke uventet raste både seere og grupper som kjemper for dyrs rettigheter etter den mildt sagt oppsiktsvekkende avsløringen.

Varsler juridisk kamp
Italias visehelseminister Francesca Martini raser og sier at det er helt uhørt at en allmennkringkaster forteller folk hvor godt det er å spise katt. Hun rasler også med den juridiske sabelen, da hun har bedt lovens lange arm sjekke om produsentene kan bli rettslig forfulgt for oppfordring til dyremishandling, ifølge Times.

Beppe Bigazzi som blant annet har skrevet kokebøker og vært en av stjernene i kokkeprogrammet de ti siste årene har også tidligere vekket seernes harme. Det var da han kokte hummer levende.

- Misforstått
Bigazzi har forsvart seg med at han kun spøkte om oppskriften og at han har blitt misforstått.

- Vær klar over, jeg spøkte ikke så mye. På 1930-tallet og 1940-tallet, da jeg var en gutt, spiste folk helt bestemt katt, sier han.

Uansett har altså RAI respondert med å suspendere 77-åringen på ubestemt tid.

Her kan du se den nå suspenderte TV-stjernen:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.