- Kunne ikke si nei til denne jobben

Charlo Halvorsen er Rezk Resars forgjenger. Han er nå sjef for NRK Underholdning.

Charlo Halvorsen er Rezk Resars forgjenger. Han er nå sjef for NRK Underholdning. Foto: NRK/Kristian Rostad

Kristin Halvorsens mann blir ny underholdningsredaktør i NRK

Charlo Halvorsen overtar etter Tordis Aavatsmark som sjef for underholdningsavdelingen i NRK. Han kommer fra jobb som redaksjonssjef i samme avdeling.

Halvorsen startet i NRK i 1985 og har blant annet vært med på å starte opp P3 der han var redaksjonssjef. I 1995 begynte han i underholdningsavdelingen. Han har vært involvert i en rekke av NRKs humorsuksesser.

– Det er naturlig at man gjør seg noen vurderinger rundt en slik jobb, men da jeg fikk tilbudet om jobben, kunne jeg ikke si nei, sier Halvorsen.

Halvorsen er klar på hva han mener er det viktigste for NRKs underholdningssatsing fremover.

– Jeg tror det er veldig viktig å synliggjøre at NRK er annerledes enn konkurrentene våre og bygge videre på dette. NRK må være store for å være relevante, og det skal vi fortsette med, sier den nye underholdningsredaktøren.

Programdirektør i NRK, Per Arne Kalbakk, forteller at de hadde svært gode kandidater å velge mellom, men at Halvorsen pekte seg ut som den sterkeste søkeren.

- Han har lang ledererfaring og kjenner avdelingen godt, samtidig som han har evnen til å gjennomføre de endringene som trengs for at NRKs underholdningsavdeling skal bevare sin sterke posisjon også i årene som kommer, sier Kalbakk.

Charlo Halvorsen tiltrer som underholdingsredaktør i juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.