NA24.no

- Kvakksalvere og samfunnssnyltere

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Valgforsker Frank Aarebrot fnyser av Playgrounds politikerforakt-kampanje.

- Haakon Schrøder er sikkert en utmerket kommunikasjonsrådgiver, men politikk har han ikke greie på. Hvis han skulle gitt råd til velgerne om å gjøre noe slikt, måtte det være målbart, sier valgforskeren til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Les også: - Dropp å stemme

Ved å oppfordre til hjemmesitting, finner Schrøder uansett ikke ut om folk har fulgt rådet hans, mener Aarebrot.

Ingen prestasjon
Aarebrot påpeker at det ikke er mulig å finne ut hvor mange som støtter Playground-kampanjen fordi det ikke er mulig å skille mellom folk som allerede har bestemt seg for å ikke stemme, eller som er syke.

- Det er ingen prestasjon å oppfordre til noe slikt, sier han.

Den frittalende valgforskeren mener at Schrøder kanskje hadde gjort best ved å holde kjeft.

- Det som irriterer meg først og fremst er kvasikunnskap disse menneskene sitter med. De er jo samfunnsvitenskapens svar på krystallterapeuter. De er kvakksalvere. Who are they to talk? De sitter der med feite honorarer og snylter på samfunnet, og så tillatere de seg å gjøre slikt. Det opprører meg, sier valgforskeren.

- Dropp pr-rådgiverne
Valgforskeren mener derimot at Schrøder skulle oppfordret til helt andre ting når han likevel vil synliggjøre politikerforakten.

- Han burde oppfordret folk til å stemme blankt, eller gjøre stemmesedlene sine ugyldige. En annen sak er at jeg personlig har mer forakt for kommunikasjonsrådgivere enn politikere. Jeg har forslag til en annen aksjon til alle som vil påvirke samfunnet. Skal politikerne være ærlige, må de slutte å bruke kommunikasjonsrådgivere. Det ville virkelig hjulpet politikken, avslutter Aarebrot.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere