Gå til sidens hovedinnhold

- Må betale for gratis-tv

Selv om Viasat 4 får gå gratis i bakkenettet, vil det koste penger for eieren MTG.

Viasat 4 blir gratis for oss seere, men for eieren MTG blir det langt fra gratis. RiksTV skal ha betalt for distribusjonen.

NA24 - din næringslivsavis

Opp i styremøtet
- Det er styremøtet i RiksTV i morgen som vil analyser Post- og Teletilsynets avgjørelse om Viasat 4. Det er de som skal håndtere dette, sier kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas til NA24 Propaganda torsdag.

Som øverste leder i NRK representerer han en-tredjedel av eierskapet i RiksTV og NTV.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Dersom Viasat 4 ender med å gå gratis i bakkenettet, betyr det at RiksTVs inntekter blir svekket - samtidig som at det også hindrer andre deltagere å komme til.

Må likevel betale
Det betyr at RiksTV kan få en enkel avgjørelse i og med at inntektsstrømmen fra denne kanalen ikke vil bli som de øvrige. Da kan man saktens stille seg spørsmålet om hvorfor RiksTV i det hele tatt skal ta med Viasat 4. Det finnes ingen bestemmelser om at RiksTV er pålagt noen kanaler - utover NRK, og det ligger hos NTV.

- Uansett om MTG har fått tilsynets medhold om å sende Viasat 4 gratis, må de fortsatt betale for distribusjonen. Det er jo dette styret skal analysere, det er jo dem som skal forskuttere det.

- Hvordan reagerte du på avgjørelsen fra tilsynet?

- Som en første-reaksjon var det overraskende at de tolket betingelsene på den måten, avslutter Bjerkaas.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene