- Mangel på folkeskikk

Foto: Thomas Olsen (Nettavisen)

Tor Erling Staff klager Nettby inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

15.05.08 19:09

Staff savner beklagelse fra Nettby etter at han ble erklært død på nettstedet i februar i år.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Et av Nettbys ivrige medlemmer hadde lagt inn et innlegg hvor det sto at den profilerte forsvarsadvokaten var død. Saken var illustrert med et bilde av en kiste.

- Mangler folkeskikk
Nettbys ansvarlige redaktør Rune Røsten sa til Nettavisen da saken var fremme at han ikke hadde noen umiddelbare planer om å kontakte Staff.

- Dette er ikke noe vi setter pris på, men vi har 100.000 grupper og 620.000 medlemmer. At det kommer noe vi ikke liker noen ganger, må vi være forberedt på, sa Røsten til Nettavisen.

Staff reagerer sterkt på uttalelsene fra Røsten.

- Det at man dekker seg bak at man har mange brukere synes jeg er helt meningsløst. Hadde det vært en papiravis som hadde gjort den samme tabben er jeg helt sikker på vedkommende avis ville tatt kontakt umiddelbart og beklaget. Her er det en som sier han vil vurdere å ta kontakt, det reagerer jeg på, sier Staff til NA24 Propaganda.

Røsten mente seg feilsitert i Nettavisen og uttalte dagen etter at han ville beklage.

Vil ha inn menneskelighet og kultur
Staff ønsker ikke å anmelde saken til politiet, men sier han har klaget den inn for PFU for å få en avklaring for hvordan avisene bør opptre.

- Jeg oppfatter vurderingen Røsten kommer med som helt meningsløs. Jeg ønsker å få inn en menneskelighet og en kultur i publikasjonene som gjør at man ikke får slike «vurderinger» og hvor resultatet er at man ikke gjør noen ting. Hvordan denne saken er håndtert er det jeg først og fremst reagerer på, ikke at det er gjort en tabbe i forbindelse med publiseringen, sier Staff.

Han mener håndteringen fra Nettby er hårreisende.

- Det burde være alminnelig folkeskikk å kontakte den du har erklært for død og forsøke å rette opp skaden umiddelbart. Måten Nettby unnlater å håndtere hele situasjonen strider mot min etikkoppfatning, sier Staff.

Behandles etter sommeren
Staffs klage kom til PFU på samme dag som klagefristen på tre måneder gikk ut.

- Vi har akkurat sendt klagen til Nettby. Det er helt i starten av klagebehandlingen og det tar fort 60-70 dager å behandle en slik klage. Det kommer derfor neppe til å komme opp i utvalget før etter sommeren, sier organisasjonssekretær Kjell Nyhuus i PFU til NA24 Propaganda.

Nettbys ansvarlige utgiver Rune Røsten ønsket i formiddag ikke å kommentere klagen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag