NA24.no

- Markedet regulerer seg selv

Sist oppdatert:
Mediebyråene tror ikke Media Norge ikke vil påvirke reklameprisene.

- Det var vel ikke uventet at Medietilsynet kommer med dette varslet, for det har de signal sterkt at de ville komme med det. Det som er spesielt er at det er tall som gjelder for enhver pris. Vi er på en måte tilbake til Jaglands 36,7 og det er tallet som skal styre fremdriften.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det sier styreleder i Mediebyråenes Interesseorganisasjon (MiO), Arne-Inge Christophersen, til NA24 Propaganda etter dagens varsel fra Medietilsynet om at de vil gripe inn i Media Norge-fusjonen.

Les også: Griper inn mot Media Norge

Selvregulerende
Christophersen mener at Media Norge uansett ikke vil kunne klare å prise seg opp, fordi det finnes for mange alternativer å velge mellom for annonsørene.

- Jeg tror da markedet regulerer mye selv, det finnes så mange gode alternativer for annonsørene at Medietilsynet ikke trenger å være redd for dette. For de kan jo ikke mene at publikummet får et dårligere produkt. Dessuten prøver de å prise seg ut vil de sterke annonsørene til å si nei takk, så det er selvregulerende.

Les også: Schibsted mektige uansett

Skeptiske
Annonsørforeningen (ANFO) har lenge vært skeptiske til fusjonsplanene.


- Vi uttrykte vår skepsis i høringsnotatet til Medietilsynet og opplever at Medietilsynet har tatt vår skepsis på alvor. Som annonsører er vi opptatt av mest mulig mangfold og vi opplever at denne fusjonen truer deler av dette mangfoldet, sier styreleder for Annonsørforeningen og direktør for Norges største annonsør, Lilleborg, Arve Heltne til NA24 Propaganda.

- Hva tror du blir konklusjonen når Medietilsynet og Konkurransetilsynet har fått sagt sitt?

- Jeg har ikke så lyst til å tro så altfor mye om hva konklusjonen kan bli. Foreløpig er vi betrygget av den konklusjonen Medietilsynet har havnet på og har tiltro til at våre interesser blir hørt i denne saken, sier Heltne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere