- Middagen var en tabbe

PR-rådgiver Rolf Nereng begikk en gedigen blunder i jagerflysaken, mener PR-kollega.

PR-rådgiver Rolf Nerengs møte med SV-veteran Stein Ørnhøi og Wallenbergs advokat i Norge har blitt de siste dagenes store samtaleemne i PR-bransjen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Tidligere journalist og nåværende PR-rådgiver Jarle Aabø mener oppslaget i Dagbladet setter hele PR-bransjen i et dårlig lys.

- Kjempetabbe
Aabø mener Nereng har påført kunden et omdømmetap.

- Han har vel gjort akkurat det motsatte av det som var meningen. Nerengs kunde får utvilsomt et omdømmetap, og det var vel ikke det han får betalt for. Dette er en samtale som burde vært ført bak lukkede dører, og det er så åpenbart at jeg tror alle skjønner det, sier Aabø til NA24 Propaganda.

Han sier middagsmøtet var en tabbe som man bare gjør én gang.

- Det er ikke noe galt i å ha lobbymøter, men det pinlige er at det blir brettet ut over fire sider i Dagbladet. Det er opplagt at man ikke fører disse samtalene på et offentlig sted, enten det er en restaurant, et fly eller lignende. Dette er en dyr lærdom, men jeg tror det fører til at det er lenge til man ser en slik tabbe i norsk pr-bransje igjen. Jeg er spent på hva NIR (bransjeforeningen Norske Informasjonrådgivere) mener om dette, sier Aabø.

Greit med åpenhet
Partner Trond Albert Skjelbred i Nor PR er tidligere kollega av Nereng og mener valget av sted var helt greit.

- Det ville nesten vært verre om det var på et hemmelig sted det skjedde. Har du god samvittighet går du jo på en restaurant hvor du vet du blir sett. Rolf er en veldig rutinert PR-rådgiver og kanskje en av de mest erfarne medierådgiverne vi har i Norge. Så det bør være kalkulert fra hans side i denne saken. Han er jo tross alt så pass kjent selv, så det har nok vært med i hans betraktning når han går i et slikt møte, sier Skjelbred.

Han mener likevel man bør se seg over skulderen en gang eller to før man setter i gang samtalen.

- Generelt bør man jo tenke gjennom at den som sitter ved siden av deg på et offentlig sted kan ha interesse av det du snakker om, sier Skjelbred.

- Kunden kan bli skadelidende
Partner i BWPR og spesialist i myndighetskontakt, Jan Erik Fåne, sier oppslaget i Dagbladet kan virke skadelig for JAS Gripen.

- Jeg synes dette er litt utover det vanlige. Etter det jeg har forstått så var det ikke topphemmelig stoff som ble diskutert under denne middagen, men det er klart at en slik sak åpner for unødvendige spekulasjoner. Jeg ønsker ikke å sette meg til doms over fremgangsmåten i denne saken, men det virker som om dette er en samtale man ikke burde ta i en offentlig setting. Utfallet er at kunden kan bli møtt med en større skepsis og dette vil utvilsomt bli brukt av konkurrentene. Det gjør vel heller ikke underverker for tilliten til Stein Ørnhøi som en i utgangspunktet nøytral rådgiver, sier Fåne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.