*Nettavisen* Økonomi.

- Milliardene ruller videre

Klarsignalet til Media Norge fører til store strukturendringer.

26.02.08 13:06

Media Norge-avisene får lov til å fusjonere. Nå skal storeier Schibsted selge seg ned Adresseavisen og Harstad Tidende Gruppen.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Følg pressekonferansen fra den nye aviskjempen direkte på TV 2 Nyhetskanalen fra klokken 14.

Milliardspill
Dermed står milliarder i medieaksjer på spill. Men nøyaktig hvor store summer det kan være snakk om er ennå uvisst.

- Milliardene ruller jo videre. Det er vanskelig å vite hva de kan få av summer for Adresseavisen og Harstad Tidende Gruppen. Det er vanskelig å gjette hva den er verdt siden de er så lite likvid, men Adresseavisen er solid som bedrift, sier medieforsker Johann Roppen ved Høgskolen i Volda.

Schibsted må selge sine 34, 3 prosent av Adresseavisen, samtidig som mediekonsernet må kvitte seg med halvparten av beholdningen på 80 prosent i Harstad Tidende Gruppen.

Les også: Ja til Media Norge

- I Nord-Norge er A-pressen utelukket i og med at de får monopol flere steder. Jeg vil være overrasket dersom Adresseavisen ikke kjøper i nord. Spesielt med tanke på at de går i retning av fristilling fra andre mediekonsern. Når det gjelder aksjene i Adressa, så har jo Edda generelt sagt at de ser på kjøpsmuligheter, men rart om de kjøper seg opp siden de nettopp har solgt seg ut. A-pressen kan være en mulig kjøper i Trondheim, sier Roppen.

Vurderer kjøp
Konsernsjef i Adressa, Per Axel Koch, utelukker ikke et eventuelt kjøp i Harstad, men ikke for enhverpris.

- Vi har tidligere sagt at vi kan være interessert i det. Vi får se hva den prosessen leder til. Det er for tidlig å si hvilken løsninger vi ender med, sier Koch.

Les også: Alt om Media Norge

Han vil ikke svare på om det er aktuelt å gå inn i gruppen dersom Adressa ikke får kontrollen.

Koch beklager at Schibsted må selge seg ut av mediekonsernet på Heimdal og håper å få inn en stabil eier i posten Schibsted eier i Adressa.

Konsernbygging
- Vi startet opp en prosess på nedsalg i fjor, men den ble stoppet på grunn av klagesaken. Vi håper nå på en stabil eier, sier han.

For Adressa er dette en gylden mulighet til å bygge videre på mediekonsernet i Midt-Norge. Selskapet var aktivt med i Kanal 24 i sin tid. Per i dag har mediekonsernet Adresseavisen som flaggskip, en rekke mindre lokalaviser, lokal radio og tv i tillegg til trykk og distribusjon.

- Dette vil bety at Adressa kan vokse frem som et selvstendig mediekonsern, sier Roppen.

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.