NA24.no

- Minner om komiske Ali

Foto: AP/APTN/Scanpix
Sist oppdatert:
PR-rådgiver slakter kuttene i mediebransjen.

- På lang sikt er dette en utarming av journalistikken, sier pr-rådgiver og NA24-blogger Asle Skredderberget.

NA24 - din næringslivsavis

Han er engstelig for at kuttene i mediehusene legger enda mer press på allerede overarbeidede og stressede journalister.

En milliard
De samlede kuttene i norske mediehus har passert en milliard kroner så langt. Skredderberget tror kuttene vil ramme ledere og andre som er eksponert for pressen. Og at man vil få enda flere uinspirerte, unøyaktige og uengasjerte samlebåndsjournalister.

«Jeg får assosiasjoner til komiske Ali (Iraks tidligere minister som avviste blankt at amerikanerne var i nærheten, selv da de valset inn i Bagdad) når jeg hører norske medieledere bortforklare kostnadskuttene sine. Omkvedet er at kuttene ikke skal gå ut over journalistikken. Yeah, right!», innleder han sin ferske NA24-blogg

«Kuttene kommer selvsagt til å gå kraftig utover kvaliteten på journalistikken gjennom at et mindre antall journalister skal fylle samme spalteplass - eller sendetid - som før», utdyper han.

Lang nedtur
Den skarpe sparekniven har allerede gjort dype hogg i NRK, TV2, Media Norge-avisene, VG, Dagbladet og A-pressen og Edda Media.

- Nedturen i mediene denne gang blir brattere enn forrige gang da konjunkturene sviktet, sa konsernsjef Kjell Aamot i Schibsted til NA24 tidligere i år.

De første mediekuttene kom allerede i høst. Aftenposten og NRK var tidlig ute med å varsle om innsparinger, mens TV2 fortsatte sitt spareprogram som ble varslet kort tid etter at Alf Hildrum tok over etter Kåre Valebrokk. Så fulgte Edda Media, Media Norge-avisene og Adresseavisen.

På plass
Skredderberget, som selv jobbet som journalist i mange år, frykter at stadig færre journalister rekker å komme seg ut blant folk, men bare blir sittende ved pulten og telefonen.

- De kommer seg aldri ut fordi de har så dårlig tid, sier han.

Les hele bloggen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere