*Nettavisen* Økonomi.

- Mistet 170.000 seere på ett minutt

Foto: TVNorge

To minutter senere hadde 270.000 dumpet Ylvis, men TVNorge ble suveren vinner av TV-kvelden.

12.09.13 10:10

Premieren på «I kveld med Ylvis» fikk en katastrofal start. En av TVNorges avspillingsmaskiner slo seg vrang og programmet startet ikke som planlagt.

De tekniske problemene førte til seerflukt.

Seertallene ble halvert

- Da programmet skulle starte klokken 21.30 hadde TVNorge 350.000 seere viser de foreløpige tallene. Ett minutt senere hadde 170.000 seere skrudd av eller skiftet kanal, sier Morten Wiberg, TV-ekspert i mediebyrået Carat, til Nettavisen.

Klokken 21.33 var det kun 80.000 seere som ventet, fortsetter Wiberg.

Seerne ble møtt av en svart skjerm med ødelagt TV Norge-logo og teksten «Teknisk feil».

Tok seg kraftig opp

Feilmeldingen sto i knappe fem minutter før programmets åpningsvideo endelig startet.

- Klokken 21.37 var det tilbake på 375.000 seere. Under ti minutter senere passerte programmet 600.000 seere. Det tallet holdt seg rimelig stabilt igjennom hele sendingen, sier TV-eksperten.

På tross av en trøblete start mener Wiberg at TVNorge kan være superfornøyd. Til sammenligning hadde premieren i 2012 359.000 seere.

Noen timer etter at den første versjonen av denne artikkelen ble publisert, er de endelige tallene klare:

- Programmet hadde 534.000 seere. Størsteparten av seere var mellom 20 og 50 år, og det er midt i blinken for TVNorge. Kanalen hadde litt over 30 prosent andel i programtiden. Ylvis hadde flere seere enn fotballkampen, og det viser kanskje at landslaget ikke står så godt lenger, sier Wiberg.

Slo konkurrentene ned i støvlene

Seriepremieren har fått mye oppmerksomhet etter Ylvis-brødrenes nye musikkvideo «The Fox». Videoen har i skrivende stund har over 16,5 millioner visninger, og duoen har og blitt spurt om å være med på det amerikanske talkshowet til Ellen DeGeneres.

- Det sjakktrekket de har gjort ved å legge ut denne videoen har bidratt til å øke interessen. De knuste alle kanaler i går i beste sendetid. NRK og TV 2 ble slått ned i støvlene, sier Morten Wiberg.

Har du ennå ikke sett videoen? Se den her. Saken fortsetter under videoen. Leser du på mobil? Følg denne lenken

HTML EMBED

Ifølge TVNorges kommunikasjonsdirektør Svein Tore Bergestuen ble det stresset stemning da feilmeldingen dukket opp.

- Jeg satt ikke akkurat stille når dette skjedde. Vi har satset mye på denne premieren, og da blir man jo stressa. Jeg kan ikke huske å ha sett en slik feilmelding i min tid i kanalen før, sa Bergestuen til Nettavisen tirsdag kveld.

Hva synes du om «I kveld med Ylvis»? Si din mening i kommentarfeltet!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.