NA24.no

- Misvisende reportasje

NRK skulle fikse kanaler fra det splitter nye bakkenettet.

NRK ble med et eldre par hjem da de skulle installere dekoderen til bakkenettet. Det gikk ikke så greit, siden paret har kabel-tv.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Uken var påbegynt og bakkenettet oppe og sto. I Østfold ble NRK med et eldre ektepar hjem for å se om det var så enkelt å finne kanalene i bakkenettet, slik leverandørene mener det er.

Klabb og babb
Reportasjen som ble sendt flere ganger viser paret som entusiastisk sliter med å finne kanalene i bakkenettet. I sin voice-over gjør journalisten et nummer ut av at det ikke var så lett. Og etter å ha forsøkt på begge tv-apparatene i hjemmet sitt, gir paret opp. Først da opplyser journalisten at paret ikke fant kanalene fordi de ikke hadde vanlig antenne, en forutsetning for å ta inn bakkenettet, men kabel-tv.

- Denne saken burde ikke vært sendt. Den er jo misvisende. Jeg synes nesten litt synd på ekteparet som ble fremstilt som nesten hjelpeløse, sier kommunikasjonsdirektør i Norgestelevisjon (NTV), Anne Karin Augland, til NA24 Propaganda.

Etter at innslaget gikk på NRK2 tok NTV kontakt med NRK for å presisere at dette innslaget var feil,

- Ja, vi har en dialog om dette. I første omgang med NRK Østfold som produserte innslaget, og så har vi henvendt oss til NRK sentralt for å spørre hvordan de følger opp dette. Vi får se hva det blir til, sier Augland.

Ikke gull
Reportasjen har ikke ført til stor journalistisk stolthet i I NRK Østfold.

- Nei, jeg tror ikke vi skal slå oss på brystet for den. Det endte opp som en innsikt i teknologiforvirring fremfor et innblikk i bakkenettet. I ettertid ble den også sendt flere steder og da ser den verre ut. For hos oss gikk den før Jørgen Thaule fra NTV var i studio hos oss og klargjorde hva bakkenettet dreide seg om, sier distriktssjef i NRK Østfold, Ulf Morten Davidsen, til NA24 Propaganda.

- Men jeg må nok innrømme at det ikke var gull dette her, skyter han inn.

Konsekvenser i det blå
Hvilke konsekvenser innslaget kan få er foreløpig i det blå.

- Jeg vil ikke forskuttere det. Vi synes først og fremst at hele reportasjen er uheldig. De er jo å be folk forsøke å kjøre bil på togskinner, sier Augland som føler med ekteparet i reportasjen.

- Ekteparet føler seg ikke misbrukt, så det spørs på øynene som ser. De tok det på en humoristisk måte og prøvde å koble opp noe nifst i stuen, en boks. At vi valgte å sende innslag etter at vi var klar over at de var kabeltv-kunder var i sammenheng med intervjuet med Thaule etterpå. Etter det ble den plukket opp sentralt og det kan ikke jeg ta redaktøransvaret for, sier Davidsen.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere