NA24.no

- Motarbeidet og trakassert

Sist oppdatert:
Gatemagasinet =Oslo-gründer Vibeke Omberg gråt da arbeidsrettssaken mot Foreningen Erlik startet.

- Oppsigelsen av Vibeke Omberg er bare en liten del av hva dette handler om. De har kuppet en ideell forening gjennom å kvitte seg med henne. Hun er motarbeidet og trakassert, sier advokat Inge Svae Grotli. Han er Vibeke Omberg forsvarer.

NA24 - din næringslivsavis

Mandag startet rettsaken i Oslo Tingrett som tidligere styreleder og gründer av gatemagasinet = Oslo, Vibeke Omberg, har anlagt mot sine tidligere kollegaer i gatemagasinet.

Fratatt rettigheter
Ombergs advokat sa i sitt innledningsforedrag at hun er blitt fratatt sine rettigheter, og står i dag uten jobb og magasin.

Omberg ble suspendert fra sin stilling som daglig leder, styreformann og fjernet som redaktør i gatemagasinet hun selv stiftet. Det er satt av tre dager i Oslo Tingrett.

- Vi er her i dag for å avgjøre om oppsigelsen og suspensjonen av henne var riktig, sier advokat Grotli.

Kort oppsummert begynte Omberg å sysle med ideen om å starte sitt eget gatemagasin i 2003. Hun designet logo, laget idéskisser og utkast til hvordan magasin skulle være.

=Oslo-gründeren har på to år gått fra å være redaktør, styreformann og daglig leder i suksessmagasinet til å stå uten jobb og ribbet for ansvar i sitt eget livsverk. I fjor fikk hun sparken av sitt eget styre. Nå står hun på bar bakke.

- Det kommer egen rettssak om rettighetene i juni i år, sier advokaten.

Grove beskyldninger
Fra hennes tidligere arbeidsgiver stilte styremedlem Stian Oldeskjær i Foreningen Erlik. Foreningen er ansvarlig utgiver av gatemagasinet.

- Dette er meget grove beskyldninger som ikke har rot i virkeligheten, sier han til NA24 i en rettspause mandag.

- Er det aktuelt å ta henne tilbake til magasinet?

- Nei. Dette har gått alt for langt til at det er mulig, sier Oldeskjær, og legger til at dette er en arbeidsrettssak om Ombergs dårlige lederegenskaper.

Foreningen har fått assistanse fra advokatfirma Thommessen med advokatfullmektig Heidi S. Reinholdt og advokat Jens A. Jacobsen.

Ute av proporsjoner
Dommer Michael Åsheim mente vitnelisten kunne bære preg av at saken hadde gått litt ut av proporsjoner. Legdommerne var representert med en fra arbeidsgiver og en fra arbeidstakerorganisasjonene.

Rettstvisten mellom Omberg og Foreningen Erlik begynner å koste mange penger.

- Stiftelsen har bevilget 300.000 av foreningens penger for å dekke kostnader til advokater og kostnader i forbindelse med saken. Totalt skal 50.000 være brukt så langt av Foreningen Erlik til å dekke sine advokatutgifter, sier advokat Grotli.

Omberg skal ha motsatt seg dette og betaler sine egne advokatutgifter privat.

I løpet av tre dager skal dommer Åsheim vurdere om Omberg har en belastende lederstil, om hun er usaklig oppsagt, og om hun har drevet magasinet med et høyt konfliktnivå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere