NA24.no

- Myndighetene skaper usikkerhet

RiksTV mener at myndighetene skaper usikkerhet rundt det digitale bakkenettet ved å slippe Viasat 4 til gratis.

Onsdag 28. mars skulle RiksTV presentere hvilke tv-kanaler som kommer i det digitale bakkenettet. Gårsdagens utspill fra Post- og teletilsynet skaper nå så stor usikkerhet at RiksTV må utsette inngåelsen av avtalene med tv-kanalene, skriver RiksTV i en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

- Avtalene med tv-kanalene var i all hovedsak ferdig forhandlet. Men i innspurten av forhandlingene sender Post- og teletilsynet ut et brev der de tolker konsesjonen på en annen måte enn myndighetene har gjort tidligere. Resultatet er at vi må vente med å inngå avtalene med kringkasterne. Det får også følge for andre avtaler vi skulle inngått. Vi er bekymret for konsekvensene av brevet fra tilsynet, sier administrerende direktør Espen Thorsby i RiksTV.

Utgangspunktet for saken er en uenighet mellom RiksTV og MTG om at den nye kanalen Viasat 4 skal være gratis for seerne i det digitale bakkenettet. RiksTV vil ikke det fordi det bryter med forretningsmodellen som myndighetene tidligere har godkjent.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

I går ga Post- og teletilsynet MTG støtte i deres ønske om å være en gratiskanal i bakkenettet.

- Dette er ikke en diskusjon om man er for eller imot gratiskanaler. Det er heller ikke en MTG-sak, det er en prinsippsak. Vi må ha forutsigbarhet om rammevilkårene, og må kunne konkurrere på samme betingelser som konkurrentene våre, sier Thorsby. Han mener tilsynet gjør en slik konkurranse vanskelig når det trekker opp nye betingelser.

I forbindelse med at konsesjonen ble tildelt i juni i fjor, stilte kulturminister Trond Giske som et ultimatum at TV 2 skulle være gratis for seerne i det digitale bakkenettet ut 2009. Post- og teletilsynet mener nå at RiksTV enten må godta andre gratiskanaler, eller si nei til å distribuere TV 2 sin hovedkanal før 2010.

- Begge deler gjør det svært vanskelig å etablere RiksTV som en ny, konkurransedyktig tv-distributør. Det tror vi ikke var Kulturdepartementets intensjon med avtalen med TV 2, sier Espen Thorsby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere