Gå til sidens hovedinnhold

- Nei, jeg er ikke gravid

- Dette er mye større enn Aftenposten, sier Kristin Skogen Lund om sitt overraskende valg.

- Du er ikke gravid igjen?

- Hvordan det?

- Du er jo gravid hver gang du skifter jobb?

- Hehe, nei jeg har sluttet med det. Jeg var ikke gravid da jeg gikk til Aftenposten, sier en humoristisk Skogen Lund til NA24 Propaganda.

Etter to sett med tvillinger er det slutt med familieforøkelsene for 43 år gamle Skogen Lund. Hun var lenge en av yndlingene til den avgåtte Schibsted-sjefen Kjell Aamot, og har hatt en rekke lederjobber i mediekonsernet.

Nå går hun av som administrende direktør i Aftenposten, til fordel for en toppjobb i Telenor.

Les mer her: Skogen Lund forlater Aftenposten

Mye større enn Aftenposten
Skogen Lund er ydmyk overfor sin nye oppgave. Hun vil få ansvaret for Telenors landkontorer i hele Norden. I tillegg til dette vil hun få ansvaret for TV-delene til Telenor, Broadcast. I alt er Skogen Lund ansvarlig for en årlig omsetning på 50 milliarder kroner.

- Ja, det er stort. Det er veldig mye større enn Aftenposten, sier hun.

- Jeg trodde du så for deg en karrierevei i mediabransjen. Dette blir jo en overgang til telekom?

- Man vet jo aldri. Jeg synes telekom og media flyter litt sammen. Det har vært kjempegøy å jobbe i mediabransjen, men det er også veldig spennende det som skjer innen telekom, sier den nye Telenor-sjefen til NA24 Propaganda.

Hun sier videre at hun har bestemt seg for å ikke si noe om hvordan hun vil gå på den nye jobben før hun har vært der en stund.

- Har gjort en kjempejobb
Aftenpostens styreleder, Media Norge-sjef Didrik Munch, sier til NA24 Propaganda at Skogen Lund har gjort sine saker bra i Aftenposten.

- Kristin har gjort en kjempegod jobb, det har ikke vært noe å si på det hun har gjort, sier Munch.

Han skal nå i gang med å finne en ny toppsjef i avisen.

- Vi starter det arbeidet nå. Vi kommer til å gå bredt ut for å finne den beste lederen og satser på at det skal la seg løse raskt, men vi har god nok tid til å sikre at det blir en god løsning. Så får vi se om det blir en intern eller ekstern løsning, sier Munch.

- Hva bør kjennetgne den som skal overta i Aftenposten?

- Vedkommende må ha evne til å navigere i det krevende medielandskapet som vi har nå og videreføre den gode jobben som er gjort, sier Munch.

Årets medieleder
Kristin Skogen Lund ble i fjor kåret til «Årets medieleder» av Medienettverket «Forum for kvinner i ledelse». Prisen deles ut til den kvinnelig medielederen som har markert seg særlig som leder, og som kan vise til oppnådde resultater, journalistisk, markedsmessig, økonomisk eller organisatorisk.

Kristin Skogen Lund har tidligere ledet norske mediebedrifter som Scanpix og Sol, før hun begynte i Aftenposten.

Les mer: Hun er årets medieleder

Ikke store endringer
Med avgangen til Skogen Lund har Aftenposten mistet to markante ledere i løpet av noen dager. Hans Erik Matre trakk seg nylig som ansvarlig redaktør, etter lengre tids sykdom.

- Det er jo helt tilfeldig at dette skjer med så kort tid i mellom. Det er jo uheldig at det skjer samme uken, sier Skogen Lund.

Hun tror strukturen i Aftenposten vil bli lite endret av den siste tidens lederavganger.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget