- Nettby er trafikkmesteren

Nettby har 50 millioner sidevisninger - hver dag.

31.03.08 10:03

Ingen norske nettsteder er i nærheten av samme sidetrafikk som VGs nettsamfunn Nettby.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Utrolige 300 millioner ukentlige sidevisninger kan Nettby-sjef Rune Røsten vise til.

- Det er rundt seks ganger høyere enn det resten av VG Multimedia kan vise til, sier Røsten til NA24 Propaganda. VG Nett er landets største nettsted med over to millioner unike brukere hver uke.

Har mer å selge
Nettby har foreløpig solgt ut visningene sine til 10 annonsører som hver får 10 prosent av trafikken. Det gir 30 millioner sidevisninger til hver.

- Det har vært god etterspørsel etter disse plasseringene. Nå ser vi også på hvilke muligheter som ligger i å selge demografiske profiler. Vi kan segmentere på blant annet alder, kjønn og bosted, så det er klart vi er interessante hvis du for eksempel skal nå tenåringsjenter i Oslo, sier Røsten.

Han sier at trafikken har økt såpass kraftig at også varelageret utvides betydelig. Nettby har rundt 650.000 medlemmer og antallet øker med 10.000 medlemmer i uken.

To inntektsstrømmer
VG Multimedia har utviklet seg til å bli en betydelig pengemaskin de siste årene og leder Torry Pedersen varslet før jul at overskuddet for 2007 kommer til å runde 100 millioner kroner.

VG Multimedia eier 60 prosent av Nettby, men det er foreløpig ukjent hvor mye Nettby omsetter for. Selskapet Nettby Community AS ble registrert i foretaksregisteret i august 2006 og regnskapet for de siste månedene i 2006 viser en omsetning på 437.000 kroner og nesten like mye i underskudd.

Røsten sier de er fornøyd med utviklingen i selskapet.

- Vi er bare en fire-fem mann. Vi får inntekter fra annonsesalg og i form av brukerbetalte tjenester. Vi er en del av børsnoterte Schibsted så jeg kommer ikke til å si hva vi omsetter for nå, men det ser lønnsomt ut, sier Røsten.

Nettby Community AS eies med 60 prosent av VG Multimedia og 40 prosent av utvikler Fredrik Hauan Kristiansen. Dagbladet har saksøkt Kristiansen og Nettby for 400 millioner kroner, etter at Kristiansen ifølge Dagbladet tok med seg kildekoden han hadde utviklet i Dagbladet over til konkurrenten VG.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag