*Nettavisen* Økonomi.

- NRK har nok penger

Foto: (Scanpix)

Frp ber NRK slutte å klage over for lite penger.

Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas sa igår at NRK ikke hadde penger til å finansiere norske produksjoner til den nye underholdningskanalen NRK3. Frps kulturpolitiske talsmann Ulf Erik Knudsen sier Bjerkaas ønske føyer seg inn i rekken, og at NRK har nok penger i dag.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Jeg synes dette blir helt meningsløst. Her lager NRK en underholdningskanal som konkurrerer på et område hvor de kommersielle kanalene gjør en utmerket jobb i dag. Det bør ikke være en oppgave for en lisensfinansiert kanal, sier Knudsen til NA24 Propaganda.

- Har nok penger
Knudsen mener det er prioriteringene og ikke midlene det står på.

- Jeg er overbevist om at NRK har nok penger til å lage utmerkede programmer for både barn, unge, voksne og eldre. Det virker imidlertid som om man har lagt seg på en dyr strategi ved å skulle lansere nye kanaler. NRK har en oppgave med å speile det norske samfunnet, sende nyheter og vise vår kulturarv og lignende, men at det skal være en oppgave for NRK å sende innkjøpte amerikanske serier som de kommersielle kanalene gjerne vil sende viser heller at NRK har for mye penger, sier Knudsen.

- Lisens på 5000
Knudsen sier at NRK sikkert gjerne ville sett en lisenspris på 5000 kroner hvis de hadde fått viljen sin.

- Etter å ha sittet seks år i familie- og kulturkomiteen på Stortinget vet man at like sikkert som at jul og påske kommer, så kommer det krav fra NRK om mer penger. Hadde NRK fått viljen sin så hadde lisensen sikkert vært på 5000 kroner i året. Det er litt variererende hvem de dytter foran seg, nå er det tilsynelatende ungdom, men det er nesten til enhver tid et galloperende ønske om mer penger, sier Knudsen.

Både Knudsen og Høyres kulturpolitiske talsmann, Olemic Thommesen, mener NRK skal slite med å få bevilget mer penger for å realisere tre-kanalstrategien fullt ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.